Leesbingo voor de zomervakantie

Om de kinderen tijdens de paasvakantie aan het lezen te houden, maakte ik toen een paasbingo. Die viel goed in de smaak en ik kreeg de vraag van sommige ouders of ze voor de zomervakantie ook niet zo’n bingo konden krijgen. Met plezier stelde ik een bingo op met een zomers tintje.

Voor de paasvakantie koos ik voor 16 opdrachten. Zo zouden de kinderen zo goed als alle dagen moeten lezen om hem vol te krijgen. Omdat ik besef dat de kans niet zo groot is dat dit tijdens de zomervakantie ook gebeurt, koos ik dit keer voor een andere optie. Ik bedacht 32 opdrachten, waardoor ze – in het beste geval – de helft van de vakantiedagen zullen lezen.

De meeste opdrachten zijn veranderd, aangezien ik nu koos voor zomerse activiteiten. Sommige toppers liet ik staan, omdat ik weet dat die op eender welk moment in de smaak vallen.

Bij de bingo die ik in de klas uitdeel, plaatste ik onderaan ook mijn e-mailadres zodat de kinderen eventueel foto’s kunnen sturen van leuke leesmomentjes. Dit heb ik er voor jullie natuurlijk af gelaten.

Interesse om de bingo tijdens de grote vakantie ook mee te geven met de kinderen? Klik dan zeker op de afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.