Leesbingo voor de paasvakantie

Deze week verschijnen hier meer berichten van mij dan jullie gewend zijn en dat allemaal omdat ik voor de paasvakantie nog snel een aantal leuke dingen met jullie wil delen. Gisteren zagen jullie het stappenplan om een paasmandje te weven en vandaag laat ik zien hoe ik de kinderen in de paasvakantie wil motiveren om te blijven lezen.

Om de kinderen te laten zien hoe leuk lezen eigenlijk is maakte ik een leesbingo die is afgestemd op het thema van Pasen. Zo is hij versierd met paaseieren en is er ook een paasgerelateerde opdracht bij. De bedoeling is dat de kinderen in de vakantie proberen om zo veel mogelijk vakjes aangekruist te krijgen. Dit doen ze door te lezen terwijl ze een opdracht van de bingo uitvoeren. Er zijn slechts 2 voorwaarden aan verbonden: ze mogen geen vakjes combineren en mogen dus maar 1 kruisje per dag zetten én ze mogen een vakje pas aankruisen als ze minstens 10 minuten gelezen hebben. Als de vakantie voorbij is, kunnen de kinderen dan vertellen hoe ze de leesbingo ervaren hebben.

Willen jullie deze leesbingo ook graag meegeven tijdens de vakantie? Druk hem dan snel af door op onderstaande afbeelding te klikken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.