Leuke links: maak je eigen verbind-de-punten-tekening

De keuzekast is een onderwerp dat hier op mijn blog al meermaals aan bod kwam. Eén van de activiteiten die de kinderen kunnen kiezen, is het maken van een verbind-de-punten-tekening. Ik vind het heel leuk om te zien hoe de kinderen zo snel mogelijk de tekening tevoorschijn willen brengen en zo ook hun volgorde van de getallen oefenen. Onlangs kwam ik een website tegen waar je heel eenvoudig zelf dit soort tekeningen kan maken.

De website Picture Dots helpt je om zelf heel eenvoudig en snel een verbind-de-punten-tekening te  maken. Hoe? Laad een afbeelding, klik daar waar je een punt met een cijfer wil en dat op alle plaatsen die je wil gebruiken, verberg de afbeelding en klaar. Ik zei toch dat het eenvoudig was!

Maar waarom is deze website nu juist zo handig voor in de klas? Je kan zelf kiezen welke afbeelding je gebruikt. Zo kan je je dus helemaal aanpassen aan de interesses van de kinderen of het thema dat op dat moment ter sprake komt in de klas. Ook kan je zelf kiezen hoe moeilijk of makkelijk je de tekening maakt. Een afbeelding voor kinderen uit het eerste leerjaar zal er wat gemakkelijker uitzien dan ééntje voor grotere kinderen. Ook kan je als verrassing een verbind-de-punten-tekening maken van de kinderen hun eigen hoofd. Fotootje uploaden, punten zetten en afdrukken, zo simpel is het. Tot slot, vinden de kinderen het misschien wel leuk om zelf zo’n tekening te creëren die hun klasgenootjes dan moeten uitzoeken. Mogelijkheden genoeg dus!

Hieronder laat ik je een voorbeeldje zien dat ik zelf even heel snel gemaakt heb. Het is niet ontzettend nauwkeurig gedaan en de moeilijkheidsgraad ligt hier niet zo hoog maar het laat wel zien hoe leuk het resultaat is.

Verbind de punten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.