Herhalingsspel ‘Tik tak tijd’

Eén van de W.O.-thema’s die ik geef is het thema ‘Tik tak tijd’. Welke onderwerpen in dit thema allemaal aan bod komen, kunnen jullie zien in de bundel die ik eerder deelde. Ik liet vorig jaar ook weten dat ik het thema met de kinderen ging herhalen op een speelse manier. Hiervoor liet ik hen het seizoenenspel spelen, dat je ook al kan terugvinden op de blog. Ook maakte ik een neutraal spelbord waarbij ik dan elk thema nieuwe quizkaartjes kan maken. Het spelbord liet ik vorig jaar al zien, de kaartjes bij het thema ‘Tik tak tijd’ komen vandaag aan bod.

Ik bedacht 48 vragen die bij het thema horen en zette ze op een kaartje. Bovenaan op het kaartje staat telkens de vraag, onderaan staat ook meteen het antwoord. De bedoeling van het spel is dat de leerlingen dobbelen. Als ze op een vakje met een vraag komen, trekt hun buur een kaartje en leest de vraag voor. Is het antwoord juist dan mag de leerling op het vakje blijven staan, als het antwoord fout is, wordt hij teruggestuurd naar het vakje waar hij laatst stond.

Afgelopen week speelden de leerlingen zowel het seizoenenspel als het herhalingsspel over de tijd en beide spelletjes vielen enorm goed in de smaak. Ik kan jullie dus zeker aanraden om ze zelf ook te gebruiken in de klas, de leerlingen zullen blij zijn.

Wil je de vragenkaartjes downloaden, klik dan op de afbeelding.

spel-tik-tak-tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.