W.O.: Tik tak tijd-bundel en jaarcirkels

Het tweede thema van W.O. waaraan ik nu volop bezig ben in de klas is ‘Tik tak tijd’. Het is een ruim en gevarieerd thema waarin kalenders, seizoenen, tijdlijnen en draaiingen van de aarde aan bod komen. Het thema bouw ik op aan de hand van een bundel en deze bundel is vanaf nu te vinden op de blog.

Eerder deelde ik al een bundel over ‘Terug naar school’. Die bundel was gebaseerd op eigen ideeën en blaadjes uit het werkboek dat we op school gebruiken. Bij deze bundel werd ik geïnspireerd door dingen die ik op Klascement vond, ideeën uit zonnestraal, pagina’s uit het werkboek en ook eigen ideeën. Het is weer een samenvoegsel van verschillende bronnen maar ik heb er wel een mooi geheel van gemaakt.

Wie de bundel wil downloaden, klikt op de afbeelding hier onder.

Tik tak tijd

In de bundel heb ik een jaarcirkel verwerkt waarin de maanden en de seizoenen weergegeven worden op een cirkel. Ik zocht deze cirkel op internet maar vond niets dat aan mijn wensen voldeed. Na wat geprul heb ik hem uiteindelijk zelf gemaakt en – even stoefen – ik ben er erg trots op. Ik deel hem dan ook heel graag met jullie in een apart bestand. Ik maakte 2 versies: eentje met de seizoenen ingevuld en een lege. De maanden zijn niet ingevuld, dat moeten de leerlingen bij mij zelf doen.

Beide jaarcirkels kan je downloaden door op de onderstaande afbeeldingen te klikken.

Jaarcirkel seizoenen Jaarcirkel

Veel plezier met het materiaal! En als je het gebruikt, laat dan even je ervaringen weten. Dat is altijd fijn om te horen.

Advertentie

9 gedachtes over “W.O.: Tik tak tijd-bundel en jaarcirkels

 1. Pascale Rodberg zegt:

  Dank u wel om dit te delen. Heel allesomvattende bundel. Ik had graag de kalender digitaal kunnen veranderen. Is het mogelijk om de originele versie door te sturen? Alvast bedankt!

  Like

  • Elise zegt:

   Beste Pascale, aangezien ik deze bundels in Publisher maak met niet enkel standaardindelingen en -lettertypes kies ik ervoor om enkel PDF-bestanden te delen. Hopelijk heb je hier begrip voor.

   Like

 2. Ellen zegt:

  Dag Elise,

  Dit ziet er heel mooi materiaal uit. Ik kan het jammer genoeg niet downloaden. Google zegt dat het bestand niet meer bestaat. Zou je dit eventueel kunnen mailen?

  Alvast bedankt!

  Like

 3. Rita Boesmans zegt:

  Dit is een schitterende bundel en ik wil hem dan ook heel graag gebruiken in mijn klas. Jammer dat het blad met de eigen levenslijn niet aangepast kan worden want die zou moeten verder lopen tot 2021. Is er een mogelijkheid om dit aan te passen? Alvast hartelijk dank om dit materiaal te willen delen.
  Rita

  Like

  • Elise zegt:

   Beste Rita, aangezien ik deze bundels in Publisher maak met niet enkel standaardindelingen en -lettertypes kies ik ervoor om enkel PDF-bestanden te delen. Ik heb ook geen tijd om telkens aangepaste versies te bezorgen. Hopelijk ben je door deze bundel toch voldoende geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.