Hulpkaarten vermenigvuldigen en delen tot 1000

Wow, eerst en vooral bedankt voor alle lieve reacties die ik gisteren kreeg op mijn groot nieuws. Langs alle mogelijke kanalen vlogen de gelukwensen me rond de oren en dat deed me beseffen dat ik echt de leukste volgers heb! Na mijn bericht van gisteren kreeg ik ook meteen weer zin om materiaal te delen, dus ik voeg maar meteen de daad bij het woord.

Al een hele tijd geleden deelde ik met jullie hulpkaarten voor het vermenigvuldigen en delen tot 1000. Deze hulpkaarten werden bij mij in de klas goed gebruikt en ik merkte dat de kinderen er baat bij hadden. Toch had ik het gevoeld dat de kaarten nog niet helemaal op punt stonden. Ik besloot de kaarten te herontwerpen en koos voor een pijlenschema. Zo kunnen de kinderen zichzelf eenvoudige ja-/nee-vragen stellen om bij de juiste oplossingswijze uit te komen.

Deze kaarten zijn gebaseerd op de technieken die aan bod komen in de methode Nieuwe tal-rijk. Nu stappen wij komend schooljaar echter over op Wiskanjers en ik ben er niet helemaal zeker van of ik de kaarten nog kan gebruiken. Dat zou ik erg jammer vinden maar gelukkig hebben ze het afgelopen jaar bij mij in de klas wel al goed dienst gedaan.

Wil je de kaarten graag downloaden? Klik dan op onderstaande afbeeldingen.

Hulpkaart vermenigvuldigen pijlschema

Hulpkaart delen pijlschema

Oh en dan nog een vraagje voor de leerkrachten die met Wiskanjers werken: denk je dat deze hulpkaarten nog bruikbaar zijn?

2 gedachtes over “Hulpkaarten vermenigvuldigen en delen tot 1000

 1. Els Hofman zegt:

  Wij gebruiken Wiskanjers en volgens mij zijn deze hulpkaarten nog perfect te gebruiken… anderzijds… je hoeft een handleiding niet slaafs te volgen 😉

  Like

  • Elise zegt:

   Goed om weten! Het is niet het plan om met oogkleppen op te doen wat ze zeggen in de handleiding maar ik wil in het 1ste jaar van het gebruik wel alles een kans geven. Eerst maar even afwachten hoe alles loopt dus. Bedankt voor je reactie!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.