Waarom het zo lang stil was bij ‘De juffrouw zegt’…

Hallo allemaal! Wat is het weer lang geleden dat ik hier iets van mij liet horen. Het laatste bericht postte ik intussen meer dan 2 maanden geleden maar… ik had daar een goede reden voor! Wat er achter de schermen allemaal aan de hand was, vertel ik jullie vandaag in geuren en kleuren.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben zwanger! Nu het eerste trimester achter de rug is, kan ik het eindelijk aan jullie vertellen. In januari verwachten mijn vriend en ik ons eerste kindje en die eerste maanden van de zwangerschap hebben al een grote impact gehad op mijn (blog)ritme.

Misselijk

Zodra ik ontdekte dat ik zwanger, sloeg de misselijkheid meteen genadeloos toe. Elke ochtend hing ik boven een emmer en er ging geen dag voorbij zonder overgeven (sorry als dat too much information is). Ik bleef zelfs een week thuis van school omdat werken echt geen optie was. Gelukkig kreeg ik van de dokter medicatie die me een iets beter gevoel gaf waardoor ik terug naar school kon. De start van de vakantie bracht gelukkig wat rust voor mij, waardoor ik niet meer alle dagen aan de pillen moest, en de emmer kon na een tijdje gewoon terug in de kast verdwijnen.

Wat met ‘De juffrouw zegt’?

Ik wil voor mezelf de lat niet te hoog leggen met mijn blog. Het begon als een hobby en dat is het altijd gebleven voor mij. Het deed me deugd om een duidelijk blogritme te hebben en ik merkte ook dat jullie dat apprecieerden, maar ik merk ook dat jullie blijven komen, ook al verschijnen er een tijd lang geen berichten.

Met enige zekerheid durf ik te zeggen dat het aantal nieuwe berichten dat hier nog online zal verschijnen, serieus zal dalen. Mijn prioriteiten verschuiven en ik heb nu – en vanaf januari zeker – andere dingen om me mee bezig te houden. Wil dat zeggen dat ‘De juffrouw zegt’ zal verdwijnen? Zeker niet. Al het materiaal blijft online beschikbaar en ik denk dat er nog af en toe nieuwe materialen en ideeën zullen verschijnen. Alleen zal dat veel minder frequent en regelmatig zijn dan dat het tot nu toe was.

Maar voor nu heb ik wel nog tijd en goesting om nieuwe dingen te lanceren. Ik heb een aantal ideeën die klaar zijn om uitgewerkt te worden en hoop er tijdens de vakantie nog tijd voor te vinden om ze met jullie te delen. Hebben jullie nog verzoekjes van materiaal dat je graag uitgewerkt wil zien? Aarzel niet om het te vragen.

Geniet nog van de vakantie!

10 gedachtes over “Waarom het zo lang stil was bij ‘De juffrouw zegt’…

 1. Bo zegt:

  Gefeliciteerd met de zwangerschap! Ook wij verwachten in januari een 2e baby, begrijpelijk dat je prioriteiten dan ergens anders liggen! Bedankt voor alle leuke materialen!

  Like

 2. Juffrouwmarjan zegt:

  Proficiat! Nu volop genieten en inderdaad, vanaf januari zal er veeeel minder tijd zijn en ga je alle vrije momenten willen gebruiken om bij te slapen 😉 ik blijf alvast enthousiast je verder volgen. Tip: misschien een idee om enkel sjablonen te posten. Dan kunnen wij aanpassen aan ons eigen leerjaar en nadien terugsturen zodat we elkaar kunnen helpen en jij kan blijven posten. Ik doe anders wek graag mee. (2de lj)

  Geliked door 1 persoon

 3. Martina's kaartjes zegt:

  een superdikke proficiat gewenst ! Hopelijk kan je nu met volle teugen genieten van de zwangerschap, want dat blijft toch telkens iets speciaals. Je lichaam dat zich op natuurlijke wijze telkens weer aanpast aan de situatie, wonderlijk vond ik dat !
  En uiteraard krijgen andere dingen voorrang, zeker doen. Het komt na een tijdje wel terug dat je wat meer tijd / zin krijgt in het posten van blogberichten. Komt goed !
  grtjs, martina
  x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.