De week van juf Elise #5 – Vrije dag en evacuatieoefening

Mijn week startte dit keer met een vrije dag. Ideaal om wat bij te werken in huis en de batterijen op te laden voor een korte week.

Maandag

Heerlijk, de week beginnen met een vrije dag. Ik was van vrijdag tot zondag op weekend met de familie dus gebruikte deze dag om in huis even alles in orde te brengen. Ik deed de was, bakte taart om mijn vaste benoeming te vieren, deed boodschappen en werkte wat voor school. Niets speciaals dus maar wel heel productief.

Dinsdag

Ook deze week werkten we tijdens de lessen van w.o. verder over het thema ‘Tik tak tijd’. Ik vind het een heel leuk thema om te geven en ook de les over de seizoenen viel bij de kinderen in de smaak. Zou dat misschien te maken hebben met het filmpje van Bassie en Adriaan?

De dag sloten we af met het contractwerk en dat verliep heel rustig en vlot. Ik merkte dat de kinderen geconcentreerd te werk gingen en dat ook de zelfstandigheid al heel wat groter was dan in het begin van het jaar. Misschien was de rust in de klas ook wel te danken aan de nieuwe plaatsen. Zo zie je maar wat de plaats in de klas met de kinderen doet.

Woensdag

De start tot 1000 is genomen en nu zijn we echt vertrokken. Het MAB-materiaal werd bovengehaald en de kinderen legden plakken, staven en blokjes zonder moeite. Tegen dit soort lessen kijk ik altijd een beetje op omdat het dan wel erg druk kan worden maar wonder boven wonder deed iedereen rustig wat moest. Op deze manier is het toch wel prettig werken.

Donderdag

Toen ik net de godsdienstles afrondde, hoorden we het brandalarm afgaan: evacuatieoefening. Iedereen naar buiten in de regen. Gelukkig ging het erg vlot en konden we snel weer naar de klas om aan de taalles te beginnen.

In de namiddag hadden de kinderen een extra turnles zodat ik kon overleggen met de zorgcoördinator. Elke klas wordt 1 keer per maand besproken en deze week was het mijn beurt. Ik haalde een aantal zorgen aan en zocht samen met de zorgcoördinator naar oplossingen. Aangezien de vergadering heel vlot verlopen was, had ik nog even de tijd om wat te verbeteren in de klas voordat de kinderen terug waren.

We vierden vandaag ook de dag van de leerkracht met een stukje taart van de raad van bestuur. Er was zelfs een mama die een doos zelfgebakken koekjes kwam brengen, heerlijk!

Vrijdag

De voormiddag was heel gewoon, we deden de lessen zonder al te veel extraatjes. In de namiddag werden de banken weer tegen elkaar geschoven en zette ik de leerlingen aan het knutselen. Op het programma? Een seizoensboom in allerlei kleuren. Er kwamen heel wat mooie resultaten uit maar ik merkte ook dat het voor veel kinderen moeilijk was om een eenvoudige boom te tekenen. Daar besteed ik volgende keer best even wat aandacht aan. Zijn jullie benieuwd naar de seizoensboom? Laat gerust even weten, dan laat ik hem binnenkort zeker op de blog verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.