Lied ‘De verliefde Stieros’

De liedjes die ik vroeger in de lagere school en de muziekschool leerde, duiken nog geregeld op in mijn hoofd. Dan begin ik ze spontaan te zingen en verbaas ik me erover dat de tekst nog zo in mijn geheugen gegrift zit. Ik zou het zelf ook heel fijn vinden als ik de kinderen die nu bij mij in de klas zitten later ook nog met een goed gevoel terugdenken aan de liedjes die ze bij mij leerden. Daarom leerde ik hen onlangs ‘De verliefde stieros’ aan, een liedje dat je niet op 1 2 3 uit je hoofd krijgt.

Tijdens de jeugdboekenweek vertelde ik al over het lied ‘Een dagje uit’. Dat lied vond ik op de cd ‘De verliefde stieros’, en – wat een verrassing – daar kan je het lied van vandaag ook op terugvinden. Op deze cd staat zowel een gezongen versie als een instrumentale versie, dus er is voor ieder wat wils.

Om jullie het lied te laten horen, nam ik eens een kijkje op youtube. Daar vond ik een aantal filmpjes met als achtergrondmuziek het lied van de verliefde stieros maar bij deze versie is de muziek wel iets anders dan hoe ik het in de klas aangeleerd heb. De tekst en melodie komen volledig overeen maar de begeleiding klinkt wat anders. Je kan de youtube-versie dus gerust gebruiken als je de cd niet hebt.

Als je graag de tekst wil gebruiken, klik dan op de afbeelding.

De verliefde stieros

2 gedachtes over “Lied ‘De verliefde Stieros’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.