Verjaardagskalender lego-mannetjes

Verjaardagskalender voorbeeldZoals vele andere leerkrachten ben ik ook op zoek naar een aantrekkelijke verjaardagskalender in de klas. Graag wilde ik toch een beetje origineel uit de hoek komen en hem niet realiseren in te cliché thema’s zoals  minions, cupcakes, vlaggetjes… (Versta me niet verkeerd. Ik heb er niets op tegen als mensen dit wel graag hebben maar ik kies hier niet voor. Wel heb ik een takenbord van minions maar ik wil gewoon niet dat het te veel wordt.) Pinterest kon me dit keer niet helpen omdat ik het gevoel had dat ik enkel verjaardagskalenders zag passeren die te voor de hand liggend waren. Ik begon dan maar zelf na te denken en bedacht een eenvoudige lego-kalender.

Op google vond ik een sjabloon van een lego-mannetje. Ik plaatste op het truitje van het mannetje de naam en de datum van de jarige. Dit druk ik dan af op stevig papier voor alle leerlingen. De eerste schooldag zet ik alle leerlingen aan het werk. Ze kleuren hun lego-mannetje in en geven het een leuke outfit. Hierna knippen ze hun mannetje uit. Verjaardagskalender

Als alle kinderen hun mannetje uitgeknipt hebben, hang ik ze op volgorde van verjaren aan een lint. Dit lint zal ik dan ophangen in de klas zodat de verjaardagen steeds zichtbaar zijn. Op het einde van het jaar krijgen de kinderen uiteraard hun eigen lego-mannetje mee naar huis.

Ik koos als lettertype voor ‘Chocolate Covered Raindrops Dol’ dat ik vond op http://www.dafont.com. Door op de afbeelding hiernaast te klikken, kom je bij het wordbestand terecht. Het lettertype zal waarschijnlijk niet overeen komen met hetgene je hier op de foto ziet. Om hetzelde effect te hebben, download je dus best het juiste lettertype.

9 gedachtes over “Verjaardagskalender lego-mannetjes

 1. Veerle zegt:

  Leuk idee en in 17 jaar nog in geen enkele klas zien hangen, en dat wil wat zeggen qua originaliteit! Heel mooi! Dank je wel om dit te delen.
  Wij moesten ook kunnen aantonen wanneer een verjaardag voorbij was. Misschien kunnen de figuurtjes dan een hoofddeksel krijgen of zo… Ik denk maar luidop.

  Like

 2. Kelly Aarts zegt:

  Wat een leuk idee!
  Als ik op de afbeelding klik, kom ik het bestand helaas niet tegen…
  Is het mogelijk het bestand nog te ontvangen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.