Verjaardag vieren met een stoelkroon

“Lang zal hij leven in de gloria!” Een verjaardagsliedje zingen, eventueel een stukje cake eten, proficiat wensen en het zit er weeral op. Zo kan een verjaardag gevierd worden in de klas. Maar omdat ik zelf ontzettend graag verjaar, wil ik de kinderen in de klas graag op een speciale manier in de spotlight zetten op hun verjaardag.

Stoelkroon voor en achter
Op Pinterest zag ik het idee passeren om een stoelkroon te maken. Een verjaardagskroon, mooi versierd, die niet over het hoofd maar over de stoel geschoven wordt. Ik verzamelde al het nodige materiaal, schakelde mijn mama en haar naaimachine-kwaliteiten in en na een paar uur zwoegen, kwam er een prachtig resultaat tevoorschijn.

Ik koos voor rood vilt als ondergrond met een blauw randje ertussen. De verschillende lagen kregen als opvulling een dunne mousse zodat de jarige een zachte leuning heeft.

Als versiering aan de ene kant knipten we een vlaggenlijn uit vilt met een vrolijk printje. De vlaggetjes werden enkel aan de bovenkant vastgenaaid zodat het lijkt alsof ze wapperen. Ook maakten we kleine ballonnen die we als een tros op de kroon plaatsen. Aan de andere kant maakten we dezelfde vlaggenlijn (die lijkt door te lopen) en zorgden we voor een plekje voor hun leeftijd. Met velcro is het getal heel snel te verwisselen zodat hij voor verschillende leeftijden kan dienen. Aan beide kanten naaiden we aan de onderkant ook een  blauw lint met witte stipjes als boordje.

Als je zelf ook graag een stoelkroon wil maken moet je zeker eens kijken op deze website. Deze dame kan het namelijk veel duidelijker uitleggen dan dat ik dat kan en het idee is ook van haar afkomstig.

Om het feest helemaal compleet te maken wil ik de kinderen in het begin van het schooljaar ook een feestelijk verjaardagslied aanleren. Ik koos voor een vrolijk deuntje van de ketnetband dat erg aanstekelijk klinkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.