Online w.o.-thema ‘Daar is de lente’

Hallo allemaal! Lang geleden dat ik jullie hier weer wat nieuwe dingen liet zien. Nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn, moeten we als leerkracht weer wat creatiever gaan denken om onze leerlingen zinvol te entertainen. Ik maakte voor hen een padlet aan waarop ik opdrachten en uitdagingen deel en waarop we communiceren met elkaar. Ik kreeg daar de vraag van één van mijn leerlingen of ik geen w.o.-opdracht met hen kon delen. Hij vraagt, wij draaien en ik stak een online w.o.-thema in elkaar.

Rond deze periode van het jaar werk ik met de leerlingen altijd rond de lente. We leren voorjaarsbloemen kennen, verdiepen ons in de voortplanting van bloemen en bekijken de metamorfose van een vlinder. Omdat ik geen idee heb wanneer we weer terug naar school kunnen gaan, leek me dit een goed thema om online aan te bieden aan de leerlingen. Zonder verwachtingen maar wel voor wie daar zin in heeft.

Omdat ik het materiaal dat ik online vind toch vaak net niet goed genoeg vind (jullie kennen mij ondertussen), besloot ik zelf een google site te maken waarop ik de verschillende hoofdstukjes kon aanbieden. Bij elk hoofdstuk gaf ik eerst informatie in de vorm van foto’s, tekst of een filmpje, waarna ik ook een spelletje toevoegde dat ik zelf maakte via educaplay. Op het einde van de hoofdstukken, kunnen de leerlingen hun kennis testen met een quiz die ik dan weer maakte via google formulieren.

Ik wil mijn site graag met jullie delen, omdat ik vermoed dat jullie leerlingen er misschien ook plezier aan kunnen beleven. Wel even één opmerking: de eerste vraag van de quiz is ‘Wat is jouw naam’? Ik heb deze vraag toegevoegd om zelf het overzicht te bewaren op wie van mijn leerlingen de quiz aflegde. Er zijn bij deze vraag dus maar 13 antwoorden die als juist aanzien worden, namelijk de namen van de 13 leerlingen uit mijn klas. Het kan fijn zijn om dit even op voorhand aan je leerlingen mee te geven.

Als je de site graag bekijkt en gebruikt, kan je hem terugvinden door op onderstaande afbeelding te klikken.

8 gedachtes over “Online w.o.-thema ‘Daar is de lente’

 1. Juf Nele zegt:

  Waauw, wat een prachtige site.
  Ik ga het ook even delen met de leerlingen.
  Ik hoop dat ze de teksten zullen kunnen lezen (ik werk in immersie onderwijs, mijn leerlingen zijn dus franstalig), ik ben heel benieuwd, als dit aanslaat, ga ik dit zeker zelf ook proberen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Griet Van Roey zegt:

  Wauw… leerrijk, zeer duidelijk, op maat van de kinderen, zeer afwisselend met de zelfevaluatie a.h.v. Spelletjes en een quiz! Top! Bedankt om dit te delen! Op je site staan heel veel toffe dingen… ik hou ‘deze juf’ zeker in de gaten👌😊

  Geliked door 1 persoon

 3. maricarmen zegt:

  wanneer ik wil klikken op het thema krijg ik geen toegang… Kan het dus niet delen met mijn lln en voor de vakantie geraakte ik er wel op… Wat loopt er mis?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.