Zelfcorrigerend spelmateriaal om getallenkennis en bewerkingen tot 1000 te oefenen

Hallo allemaal, lang geleden zeg! Ik zag in een facebookgroep voor leraren al heel wat inspirerend materiaal komen en dat bracht mij op het idee om deze kaartjes uit te werken voor wiskunde. Benieuwd? Kijk even mee.

Ik maakte 15 rekenkaarten die de kinderen kunnen gebruiken als extra inoefening of uitbreiding bij de leerstof van getallenkennis en bewerkingen tot 1000. Op de voorkant van elke kaart staan 4 getallen en een pijl naar links en rechts. Bij de pijlen staan bewerkingen zoals -1 en +1, of wat moeilijker: -50 en +50. De kinderen leggen hun kaart in het midden van het wisbordje en schrijven links en rechts van de kaart de 4 uitkomsten. Als ze de kaart omdraaien, zien ze de antwoorden en kunnen ze zelf controleren of hun uitkomst klopt.

Het bestand bestaat uit 5 bladzijden, met verschillende soorten oefeningen. De oefeningen waarbij telkens – of + 1/10/100 gedaan moet worden, zijn eerder eenvoudig omdat ze zonder brug zijn. Bij de oefeningen met – of + 5/50 moet er al wat dieper nagedacht worden. Ideaal dus om te differentiëren! Bewaar het overzicht voor jezelf en de kinderen door elke reeks op een andere kleur papier af te drukken.

Druk elk blad af door op onderstaande afbeelding te klikken, snij de stroken los en kleef de bijpassende voor- en achterkanten tegen elkaar. Haal de stroken door je lamineermachine en klaar! Veel plezier ermee!

Advertentie

Een gedachte over “Zelfcorrigerend spelmateriaal om getallenkennis en bewerkingen tot 1000 te oefenen

  1. Natasja van Releghem zegt:

    Hoi, want een leuk spel om getallenkennis en bewerkingen in te oefenen. Kan het zijn dat je correcties van de getallen omgekeerd staan? Als ik de strookjes zou printen en ze achter elkaar zou plakken, dan heb ik bijvoorbeeld bij 128 + 1 op die achterkant 127 staan en omgekeerd bij -1 op de achterkant 129. Of zie ik het verkeerd? Alvast bedankt om het te delen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.