De week van juf Elise #13 – Sinterklaasfeest, Circus Picolini en filmopnames

Nog 2 weken en het is vakantie! Het kerstgevoel komt nu wel heel dichtbij, zeker met het witte tapijtje buiten. Maar eerst vierden we op school natuurlijk nog Sinterklaas.

Maandag

Zoals ik in een eerder blogbericht al vertelde, kocht ik bij Flying Tiger een aftelkalender voor Kerstmis. Vandaag mochten de eerste deurtjes opengemaakt worden en omdat we vorige vrijdag geen school hadden, kwamen er meteen 4 opdrachten tevoorschijn. De kinderen waren heel nieuwsgierig naar wat er nog allemaal zou komen en voerden met plezier de eerste opdrachten uit.

In de namiddag kregen we bezoek van 2 Zwarte Pieten. Ze kwamen eens kijken hoe het er bij ons op school aan toeging en volgden mee met de activiteiten die we ’s middags deden. Ik maakte met de kinderen van het 3de en 4de leerjaar eetbare Zwarte Pietjes. De kinderen vonden het een schitterende activiteit, ik was daarentegen doodmoe toen ik ’s avonds thuis kwam.

Dinsdag

Na al het feesten van gisteren mocht er vandaag wel een gewone dag volgen. Vorige week leerde ik de kinderen hoe gemakkelijk het is om x 10 en : 10 en vandaag kwamen daar x 100 en : 100 bij. Het werd een rekenles met weinig instructie en lekker veel oefeningen maar ik zag dat iedereen daar ook wel eens kon van genieten. Voor de rest deden we weinig speciaals vandaag.

Woensdag

Toen we deze ochtend in de klas kwamen, bleek dat Sinterklaas ’s nachts was langs geweest. Hij had allerlei cadeautjes en lekkere dingen achtergelaten en iedereen was door het dolle heen. Ik had dan ook gepland om geen les te geven vandaag maar de kinderen te laten genieten van een dagje spelen in de klas.

Donderdag

Alsof de week nog niet gek genoeg was, kwamen vandaag de mensen van Circus Picolini langs. In maart doen we met de hele school een 2 circusvoorstellingen in samenwerking met dit circus en vandaag was de eerste kennismaking met het materiaal. Na een korte instructie mochten de kinderen zelf alles uitproberen zoals flower sticks, een diabolo, jongleren en evenwicht bewaren. Het enthousiasme was heel groot en toen de circusdirecteur nog een aantal trucjes toonde die bij de volgende sessie aangeleerd zullen worden, stonden de kinderen natuurlijk helemaal te springen. Het worden drukke maanden maar ik heb er veel zin in!

Vrijdag

En om deze drukke week te eindigen, begon ik met het uitdelen van de nieuwjaarsbrieven. Iedereen koos kaftjes die hij of zij mooi vond en verzamelde alvast alle gegevens die nodig zijn om volgende week vlot te beginnen schrijven. Alle lijntjesbladen gingen nog eerst even met mij mee naar huis om puntjes te zetten en kantlijnen te trekken maar maandag begint het echte werk.

In de namiddag gingen we – goed ingepakt tegen de kou – spelen in het park. Dat spelen zou dan gefilmd worden door een groepje studenten en zij gingen van dat beeldmateriaal een promofilmpje maken voor de organisatie ‘Goe gespeeld’. Ook werden alle kinderen even geĆÆnterviewd over hoe graag zij buiten spelen en om 3 uur was het dan weer tijd om naar huis te gaan. Het was een drukke week maar wel eentje vol leuke dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.