Extra werkbladen bij Taalkanjers Spelling 3

Vorig schooljaar maakten wij de overstap van Nieuwe tal-rijk naar Wiskanjers en komend schooljaar doen wij ook de switch voor onze taalmethode. Zowel de gewone taallessen als spelling geven wij nu aan de hand van Taalkanjers. Omdat ik het gewend was om elke week een huistaak voor spelling bij Tijd voor taal te geven, maakte ik ook werkbladen bij deze nieuwe methode.

In de methode Taalkanjers is er bewust niet gekozen voor woordpakketten. Er wordt elke week een bepaalde moeilijkheid ingeoefend maar daar zijn geen vaste woorden aan gekoppeld. Om de kinderen voldoende oefenmomenten te geven, leek het mij zinvol om nog wat extra werkbladen te voorzien die ik kan als huiwerk of in het contractwerk kan inzetten.

De werkbladen zijn eenvoudig qua lay-out en sluiten subtiel aan bij het thema. Zo komt er af en toe een opdracht over boeven of over talenten voorbij. De werkbladen voor thema 1 t.e.m. thema 4 zijn gemaakt en ik heb er voor gekozen om telkens per 3 lessen een werkblad te maken. Dit komt neer op ongeveer 1 werkblad per week.

Als je de werkbladen graag wil downloaden, klik dan op onderstaande afbeelding.

Extra werkbladen Taalkanjers spelling

Advertentie

8 gedachtes over “Extra werkbladen bij Taalkanjers Spelling 3

 1. Joyce zegt:

  Hallo,

  Ik vind de werkbladen heel handig! Ik ben mama van een zoontje die het erg moeilijk heeft met spelling. Daarnaast ben ik ook logopediste.
  Ik gebruik de werkblaadjes in de eerste plaats voor mijn zoontje om te oefenen voor de toets spelling. Maar ik zet ze even goed in tijdens therapie.
  Dikke dank je wel !

  Groetjes,
  Joyce

  Like

 2. Peggy Vercauteren zegt:

  Heel hartelijk bedankt om deze werkblaadjes te delen. Met de verscheidenheid (anderstalige kindjes van 7 tot 12 jaar) in mijn klas, is het altijd handig om wat extra’s te hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.