Een 24-delige set vlakke figuren

Gebogen lijn, stompe hoek, veelhoek, lijnstuk…de meetkundige begrippen blijven maar komen. Vaak krijgen de kinderen zo’n overaanbod aan woorden dat ze niet meer weten waarover het gaat. En dan is het oefenen geblazen, want oefening baart kunst. Vlakke figuren in groepen verdelen op basis van zelfgekozen eigenschappen, alle veelhoeken samen leggen, sorteren op aantal zijden… Met een set vlakke figuren kan je alle kanten op.

In het derde leerjaar maken de leerlingen kennis met eigenschappen van een aantal eenvoudige figuren. Ze bestuderen de hoeken en de zijden en kijken ook naar evenwijdigen, diagonalen en loodrechten. Om al deze eigenschappen in te oefenen is het handig om een set met vlakke figuren te hebben. Zo’n set waarin van elke soort wel een figuur zit en waarbij je alles goed kan inoefenen. Om niet telkens opnieuw te moeten bedenken welke figuren je nodig hebt, heb ik voor jullie een set gemaakt.

De set bestaat uit 24 figuren, gaande van cirkels en ovalen tot rechthoeken en vierkanten. Je kan kiezen voor de set waarbij in elke figuur de naam staat of  voor de set met lege figuren. Zo kan je ze naar keuze inzetten in je lessen.

De figuren zien er het leukst uit als je ze op gekleurd papier afdrukt en voor de duurzaamheid is het best dat je ze ook nog lamineert. Als je dan echt all the way wil gaan, kan je elke figuur nog voorzien van een stukje magneettape zodat ze aan het bord kunnen blijven plakken.

Om de set met namen te downloaden, klik dan op de onderstaande afbeelding.

De lege set, kan je downloaden door op de volgende afbeelding te klikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.