Driehoeksspel: maaltafels van 6, 7, 8 en 9

Soms baseer ik het materiaal dat ik maak op een vraag die ik op Facebook zie verschijnen. Dan zie ik mensen vragen of iemand een bestand van het éne of het andere spel/werkblad/… en dan denk ik: “Oh leuk, dat maak ik zelf wel.” Zo ontstond ook het idee om een eenvoudig driehoeksspel te maken, gebaseerd op het bestaande spel schubitrix.

schubitrixBij dit spel is het de oefeningen dat de leerlingen individueel gaan puzzelen zodat de kleine driehoeken samen één grote driehoek vormen. De gekleurde vakjes vormen de rand en de oefeningen die elkaar raken zijn steeds een vermenigvuldiging en een product die samen horen.

Ik maakte voor mezelf een sjabloon van het spel waardoor ik het nu heel snel kan invullen voor nieuwe oefeningen. Voorlopig maakte ik enkel een versie voor de moeilijke maaltafels maar er zullen zeker nog meer uitwerkingen volgen.

Wil je graag de maaltafelversie downloaden, klik dan op de volgende afbeelding. Je komt dan in een map terecht waar je de 4 versies kan vinden.

driehoeksspel-voorbeeld

Weet jij nog leuke uitwerkingen voor dit spel, laat het dan gerust weten en wie weet verschijnt jouw verzoek binnenkort online.

5 gedachtes over “Driehoeksspel: maaltafels van 6, 7, 8 en 9

 1. Liesbet Clabots zegt:

  Kan het ook in een deeltafel-versie? Ik merk bij mij in de klas dat de maaltafels vlot gaan, maar de deeltafels: dat is een ander verhaal!
  Ik moet wel de spelregels eens opzoeken, ziet er leuk uit maar ik ken het spel niet!

  Like

 2. Kika zegt:

  Ik heb voor mijn leerling met dyslexie tafeldriehoekjes nodig. Mag ik jouw sjabloon gebruiken? Dan heb ik graag een versie die ik kan bewerken. Ik wil je daarna dan de uitwerkingen die ik gemaakt heb, doorsturen. Deze manier van werken werkt goed voor beelddenkers namelijk.
  Met vriendelijke groet,
  Kika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.