Jullie grappigste verhalen uit de klas

Toen ik jullie bij de winactie om grappige verhalen uit de klas vroeg, zag ik heel wat hilarische/verrassende/spannende/eerlijke/… verhalen voorbij komen. Zoals beloofd deel ik met jullie de 10 verhalen die ik het leukst vond, in willekeurige volgorde.

Teken eens een vogel

Eén van mijn grappigste momenten vond plaats tijdens een beeldles. De kinderen moesten zo realistisch mogelijk een vogel natekenen. En maar zeuren en klagen, want dat ging nooit lukken, “De vleugels zijn zo moeilijk, juf!” Op dat moment vloog er net een vogel erg stevig tegen de ruit, en ja hoor… die vogel liet een mooi voorbeeld achter op de ruit.

Alarm! Alarm!

Mijn grappige/gênante herinnering gebeurde tijdens mijn eerste langere vervanging. De kinderen in het vijfde leerjaar moesten een activiteit kiezen om geld in te zamelen voor de school. Ze kozen wafels bakken en ik vond dat wel een leuk idee (als onschuldige starter). Ik had een vriendin gevraagd om te komen helpen dus vol goede moed begonnen we aan onze duizend (iets minder 😉 ) wafels tot plots het brandalarm afging door de rook van de machines. Ik ging in de school nog wel zeggen dat het niet echt was, maar dat mocht niet baten. De hele lagere en kleuterschool moesten geëvacueerd worden. Oeps. Behoorlijk gênant dus.

“Er loopt hier iets!”

Het was mijn allereerste jaar dat ik les gaf, maar ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Het was in het 1ste leerjaar en iIk stond vooraan aan het bord les te geven. Plots riep één van de leerlingen helemaal in paniek “Juffrouw, juffrouw, er loopt hier iets!”. Ik (absoluut geen fan van spinnen en ander ongedierte), zelf bijna in paniek, riep “Stamp het dood meisje. Stamp het maar dood!” Toen keek ze beteuterd en zei ze met een verlegen stemmetje “ ‘t Is pipi!”

Een zielige sjaal

Ik ben muzische leerkracht in een lagere school. In mijn klas staan 2 grote rekken met verkleedkleren en in dat rek ligt ook een echte nerts. Weet je wel, zo’n sjaal voor oudere dames. (Het is een erfstuk.) De kinderen vinden het altijd spannend als ze deze nemen en willen dan ook altijd weten hoe en wat. Ze vinden het natuurlijk keizielig dat het twee dode beestjes zijn. Nu to the point : De sjaal kan je dicht doen met een bolletjesknoop. Komt er op een dag een leerling aan mij vragen : “uf, is dit dan de kogel waarmee die nertsjes vermoord zijn?”

Een juf die van 2 walletjes eet?

Ik stond in het 2de leerjaar in een Mechelse school. We hadden daar de gewoonte om elke avond afscheid van de kinderen te nemen door een hand te geven, een vuistje, een knuffel of een high five. Op een avond gaf ik een jongen een high five waarop hij de commentaar gaf dat het pijn deed aan zijn hand door mijn trouwring, hij vroeg een nieuwe high five met mijn andere hand. Ik stak mijn andere hand op om hem te tonen dat ik daar ook een ring draag (mijn verlovingsring), waarop hij heel verontwaardigd reageert: “Juf, ben jij met 2 mannen getrouwd?”

Vegetariër

Kind: “Juf, weet je, ik ben vegetariër.”
Juf: “Oh ja?”
Kind: “Ja, als ik een vleesje niet lekker vind, dan eet ik het niet op.”

Even frisse neus halen

In mijn beginjaren (+\- 1990) deed ik volgende stommiteit: In mijn zesde leerjaar (eerste verdieping) voelde een meisje zich niet zo goed. Ik zei haar dat ze even voor het open raam moest staan, maar toen gebeurde het: ze braakte alles naar buiten én het belandde tegen de ramen van het derde leerjaar! En weet je … nu sta ik zelf in dat derde leerjaar!

Een stevige stoel

Op het einde van de dag zetten de kinderen altijd hun stoel op de bank. Daarna gaan we naar de gang om de spullen te pakken. Op een gegeven moment bleef er een meisje heel lang weg, dus ik ging terug naar de klas. Nu zat haar hoofd tussen de stoel (tussen de rugleuning en de zitting)! Ik ging proberen om haar eruit te helpen maar dat lukte gewoon niet. Daarna is een ander kind de directie gaan halen en enkele andere juffen en meesters. Maar ook zij kregen het hoofd er niet uit, wat ze ook probeerden. Ondertussen hadden we de mama ook naar de klas gehaald om haar kind wat rustig te krijgen. We wilden met grove middelen beginnen en namen een zaag om de stoel kapot te zagen. Helaas lukte dit ook niet goed. Uiteindelijk hebben we iemand van het dorp opgebeld en die kwam met een elektrische zaag en zo ging de rugleuning gelukkig wel stuk en kon het kind weer blij rondhuppelen. Dus eind goed, al goed. Wij dachten, wat erin of erdoor kan, moet er ook weer uit kunnen maar dat was in dit geval dus niet waar!

Letters leren bij een vreemde dokter

Op een dag zei een jongen uit mijn klas dat hij ook naar de gynaecoloog gaat. Ik vroeg: “Hoezo, de gynaecoloog?”. Waarop de jongen zei: “Ja die gaat mij helpen om beter te kunnen lezen.” Ik: “Aaaah, bedoel je de logopediste?” “Hmmm ik was vrij zeker dat mijn mama zei dat ik naar de gynaecoloog moest om mijn letters te leren. ”

Seksuele opvoeding

Toen ik de allereerste keer seksuele opvoeding gaf aan een zesde leerjaar (ik was toen hoogzwanger)en voluit stond te vertellen over hoe dat net allemaal in z’n werk gaat, zei er ineens een leerling: “Ahaaa, juffrouw… *knipoog* zo komt u daar dus aan!”

 

Ziezo, dat waren mijn favorieten. Hopelijk hebben jullie er net zo goed om kunnen lachen als ik. Bedankt voor alle inzendingen en laat me gerust nog weten wat jouw meest hilarische belevenis in de klas was.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.