De week van juf Elise #24 – Wat een week!

Na 2 zondagen zonder ‘De week van juf Elise’ ben ik er nu weer met een nieuwe update. Deze week was lekker druk, zat vol met circusgerelateerde activiteiten en eindigde met 2 fantastische voorstellingen.

Maandag

Vandaag zou de enige rustige en “normale” dag van deze week zijn dus ik besloot om er nog even goed in te vliegen met de kinderen. In de voormiddag stonden er 2 toetsen op het programma, een rekenles over afronden en ééntje over delingen met rest. Niet echt een rustige maandagochtend dus. Gelukkig waren de kinderen in een goede bui, werd er hard gewerkt en was er vlak voor de middagpauze nog eventjes tijd om voor te lezen.

Na de middag vertelde ik over de Goede Week en alles wat daarin gebeurde, oefenden we nog op het mooi schrijven van alle letters in woorden en zinnen en tot slot knutselden we versiering in het circusthema.

Dinsdag

Aangezien zondag de circustent op ons terrein gearriveerd was, mochten we vandaag voor de eerste keer in de tent oefenen. De kinderen hadden er zin in en lieten hun kunsten zien aan de circusdirecteurs. Ook kregen ze al een aantal acts te zien van andere groepen waarbij ze hun ogen uitkeken.

In de namiddag kregen we een uitleg over het leven als circusartiest en kregen de kinderen de kans om vragen te stellen. Grappig dat vragen als “Hoeveel verdienen jullie eigenlijk?” en “Kost zo’n tent veel?” toch erg leven bij de kinderen.

Om de dag af te sluiten speelden we in groepjes een boeiend gezelschapsspel van Recupel waarbij de leerlingen hun kennis over recycleren moesten aanspreken.

Woensdag

Ook vandaag werd er in de tent geoefend om de act volledig onder de knie te krijgen. De repetitie ging iets minder goed dan gisteren maar ik maakte me niet te veel zorgen. Tijdens de voorstellingen zou het wel in orde komen.

Toen alle kinderen vertrokken waren, maakten we met de collega’s de speelplaats klaar voor het schoolfeest. Jammer genoeg moesten we onze tentjes opstellen in de gietende regen maar na een paar uurtjes goed doorwerken, konden we thuis gaan opdrogen.

Donderdag

De dag van de eerste voorstelling…maar eerst deden we nog een generale repetitie. Alle kinderen traden op in hun echte outfits, konden ook alle andere acts zien én zagen ook hoe de echte circushelden fantastische trucs deden. Bijna alles liep gesmeerd en we waren er gerust in dat het ’s avonds goed zou komen.

In de namiddag waren de kinderen op van de stress en konden ze zich nergens op concentreren. We deden nog wat herhalingsoefeningen van wiskunde maar die verliepen toch wat moeizamer dan anders.

’s Avonds was het dan zo ver. Na het eten kwam iedereen weer naar school om zijn  beste beentje voor te zetten. De tent zat helemaal vol, de cameramannen stonden klaar en de show kon beginnen. Mijn groepje moest als laatste optreden en zat dus nog een uur langer in spanning maar na de show konden ze fier zijn op zichzelf; ze hadden het heel goed gedaan. Tijd om naar bed te gaan want morgen stond er nog een voorstelling op het programma.

Vrijdag

In de voormiddag werden we niet in de circustent verwacht en kon er in principe nog gewerkt worden. Ik zeg ‘in principe’ want met de kinderen uit mijn klas was niet veel aan te vangen. Van de zenuwen wisten ze met zichzelf geen blijf en ontstonden hier en daar kleine akkefietjes. Dat was voor mij het teken om mijn spelletjeskast open te zetten en het nog even gezellig te maken in de klas.

Na de middagpauze trokken we voor de laatste keer onze kostuums aan om de circusweek af te sluiten. Ook dit keer leverden de kinderen weer een knappe prestatie en hoorden we niets dan lof van de ouders.

Met een heel team braken we de circustent weer af en werd het feestterrein weer omgetoverd tot een gewone speelplaats.

Zoals de directeur van het circus het ons geleerd heeft, sluit ik deze vermoeiende maar geweldige week af met “Tschüss Picolini!”

Advertentie

Een gedachte over “De week van juf Elise #24 – Wat een week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.