Rijmen met ijsjes

Dat boos en doos woorden zijn die rijmen, weten veel kinderen. Maar dat  de woorden halveren en proberen ook rijmen, is al iets minder duidelijk. Ik ging op zoek naar bruikbaar materiaal om deze leerstof in te oefenen, vond iets semi-bruikbaars en paste het aan naar de noden van mijn kinderen.

Op Klascement vond ik dit spel waarbij de kinderen de bollen ijs en de hoorntjes met elkaar moeten matchen. Het idee vond ik heel tof maar de moeilijkheidsgraad was iets te laag en de uitwerking vond ik ook niet helemaal top. Ik paste het materiaal dus lichtjes aan zodat het bruikbaar was in mijn klas.

Om te beginnen veranderde ik hier en daar wat aan de lay-out. Wie mij kent, weet dat ik op dat vlak soms een beetje perfectionistisch kan zijn en dat was ook nu niet anders. De kleur van de woorden, de tekstvakken, het formaat…ik deed wat aanpassingen en begon dan over nieuwe woorden na te denken. Ik bedacht woorden van minstens 2 lettergrepen zodat het vinden van het rijm al iets moeilijker is en zorgde ook voor 3 fopwoorden. Er zijn 18 bollen en maar 15 hoorntjes, er zullen dus 3 bollen ijs overblijven.

Ben je geïnteresseerd in het rijmspel en wil je het ook graag in de klas gebruiken? Klik dan op de afbeelding.

 

2 gedachtes over “Rijmen met ijsjes

  1. Patricia zegt:

    Elise,
    Het klinkt erg leuk, maar ik krijg een foutmelding wanneer ik op de afbeelding klik. En ik zou de ijsjes graag willen gebruiken. Al was het maar om jouw site bij mijn mentor onder aan de aandacht te brengen voor nieuwe ideeën.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.