De week van juf Elise #18 – De griep en de poëzieweek

Klaar voor een nieuw verslag van mijn week? Lees snel verder!

Maandag

Bij het verzamelen op de speelplaats maandagochtend merkte ik al snel dat de griep ook mijn klas bereikt had: 3 afwezigen. Gelukkig waren het er “maar” 3 want in het 2de leerjaar waren het er heel wat meer. Zelf was ik gelukkig niet geveld door de griep maar een stevige verkoudheid maakte dat ik mij ook niet helemaal top voelde. Dat was geen al te goede start van de week.

Na al dat cijferend aftrekken was het wel weer tijd voor iets anders wat wiskunde betreft. Tijd om het hoofdrekenen wat beter onder de knie te krijgen, en dan meer specifiek het vermenigvuldigen buiten de rekentafels. Ik oefende met de kinderen de maaltafels en leerde hen het brillenschema om grotere oefeningen uit te rekenen.

Na de middag zette iedereen zich klaar voor de LVS van wiskunde. Elke keer opnieuw is het zo’n grote horror voor de kinderen, maar wat moet dat moet. Gelukkig was er op het einde van de dag nog tijd voor een leuke dramales over sprookjes als afsluiter.

Dinsdag

Dinsdag was het soort dag waarop alles gewoon liep zoals het moest lopen, zonder speciale noemenswaardigheden. Er werd goed gewerkt, we keken naar Karrewiet en deden nog wat rekenspelletjes. Eigenlijk wilde ik beginnen aan het nieuwe w.o.-thema maar omdat er nog steeds 3 afwezigen waren, stelde ik dat voorlopig even uit.

Woensdag

Ook over woensdag heb ik eigenlijk niet veel te vertellen. Elke woensdag verloopt volgens het wekelijkse ritme van lezen-dictee-wiskunde-turnen waardoor er tussendoor geen tijd is voor dingen die anders zijn dan anders en dat was ook deze week niet anders.

Donderdag

Donderdag, gedichtendag! We hadden overal op school gedichten opgehangen zodat de leerlingen de hele dag wat te lezen hadden. En ook in de klas wilde ik de gedichtendag niet zomaar laten voorbij gaan. Na elke les, las ik een gedicht voor uit de bundel ‘Er staat een taart in lichterlaaie’. Deze bundel is echt een aanrader als je op zoek bent naar een mengeling van korte en lange gedichten waarmee je kan lachen. Zo passeerden Roodkapje met een revolver, een snotaap en een krokodil bij de tandarts de revue vandaag.

In de namiddag begon ik dan toch maar aan het nieuwe w.o.-thema ‘Wat een weer’. Eén van de drie zieken was intussen weer onder de levenden en ik kon natuurlijk niet een hele week geen w.o. geven. We bestudeerden samen de thermometer en alle mogelijkheden ervan. En zoals elke donderdag sloten we af met een uurtje oefenen voor de circusvoorstelling.

Vrijdag

De laatste dag van de week begonnen we heel gezellig met toneellezen. De klas werd verdeeld in 2 groepen en iedere leerling kreeg een rol uit het verhaal van Peter en de wolf toegewezen. Na wat oefenen werden de verhalen voorgelezen en konden we genieten van elkaars verteltalenten. Ik liet de kinderen eerst feedback aan elkaar geven en vertelde daarna uiteraard ook wat ik er van vond.

Aangezien ik tijd moest maken voor de LVS van spelling viel vandaag de rekenles weg. Ik merkte dat dit voor heel wat kinderen toch even deugd deed om eens niet met wiskunde bezig te moeten zijn, ook al kwam er dan een lang dictee in de plaats.

Bij het lopen werd ik uitgedaagd door één van de jongens uit de klas om sneller dan hem te zijn. Ik aanvaardde de uitdaging en beloofd hem een filmmomentje van 10 minuten in de klas als hij zou winnen. Ik wist al op voorhand dat ik het niet van hem zou halen (Die kinderen zijn snel!) maar zat er ook niets mee in om de klas even te laten genieten van de overwinning.

Om de poëzieweek nog verder in te vullen deed ik mijn jaarlijkse activiteit met het gedicht ‘Lijmen’ van Joke van Leeuwen en dat leverde ook dit weer hilarische uitkomsten op, denk maar aan een kony, een olistaartje en een poedaris.

2 gedachtes over “De week van juf Elise #18 – De griep en de poëzieweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.