Leuke links: spelling oefenen met online spelletjes

Voor wiskunde kan je online heel wat zinvolle spelletjes vinden maar voor spelling vond ik dat toch moeilijk. Vaak werd de nadruk niet op het juiste aspect gelegd of kwamen er woorden aan bod die nog te moeilijk waren. Na wat zoekwerk vond ik uiteindelijk toch een leuke oefensite voor spelling.

De site is een onderdeel van het bekende Schoolbordportaal. Op dit portaal kan je uren doorklikken en bruikbaar – en minder bruikbaar – materiaal vinden voor op het digibord. Deze pagina is speciaal gemaakt voor spelling en is gelinkt aan de methodes. Wij werken op school met Tijd voor Taal, en ik sta in het 3de leerjaar (groep 5). Als ik deze 2 criteria aanklik, kan ik kiezen uit alle woordpakketten uit deze methode. Bij elke woordpakket is heel wat oefenmateriaal voorzien.

Het onderdeel dat ik het vaakst gebruik in de klas zijn de spelletjes. Deze zijn ideaal om op het bord te spelen en de woorden van het woordpakket zijn erin verwerkt. Zo weet ik zeker dat de leerstof op maat van de kinderen is.

Je kan ook werkbladen genereren, online oefenen of technisch lezen maar deze onderdelen  komen bij mij niet vaak aan bod.

Ga snel kijken of jouw methode ook in het lijstje te vinden is, en laat de kinderen genieten van toffe spellingsspelletjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.