De populairste berichten van 2017

Bij het einde van een jaar horen lijstjes en daar doe ik op De juffrouw zegt uiteraard met veel plezier aan mee. Ik geef jullie graag een overzicht van de best gelezen berichten van 2017, die ik ook schreef in 2017. De berichten die ik eerder schreef, laat ik er even uit.

5. Laat leerlingen jou beoordelen met een leerkrachtenrapport

Dat dit bericht zo hoog in de statistieken zou staan had ik niet verwacht omdat ik hier eigenlijk geen zelfgemaakt materiaal deel. Dat is aan de titel natuurlijk niet te merken dus misschien dat er daarom toch velen onder jullie eens kwamen kijken. Ik deelde in dit bericht een aantal leerkrachtenrapporten die de leerlingen op het einde van het schooljaar over jou kunnen invullen zodat je feedback krijgt van hen. En geef toe, niets leuker dan wat complimentjes krijgen, toch?

4. Klasnummers met monsters

Op de 4de plaats deze grappige monstertjes met daarop een klasnummer. Aangezien het monsterthema zo ontzettend populair is in veel klassen, besloot ik er ook mijn steentje toe bij te dragen en maakte ik deze kapstokmonsters. Althans, dat is waar ik ze voor gebruik. Hoe worden de monsters bij jou in de klas gebruikt?

3. Actief aan de dag beginnen met de dagstarter

Dit idee vind ik zelf heel leuk. Door elke ochtend een dagstarter op het bord te laten zien, weten de kinderen meteen wat doen als ze de klas binnenkomen en heb jij als leerkracht even de tijd om de dagelijkse administratie af te ronden. Rekenraadsels, bewegingsopdrachten, herhalingsoefeningen of even rekken en strekken voor een toets…het kan allemaal.

2. Spelletjes om de getallenkennis tot 100 te herhalen

Dat dit bericht de 2de plaats haalde is helemaal geen verrassing voor mij. De maaltafelspelletjes die ik vorig jaar en twee jaar geleden met jullie deelde, vielen ook ontzettend goed in de smaak en ik schrok dan ook niet toen deze spelletjes ook massaal gedownload werden. Bruikbaar in het 2de en 3de leerjaar en zeker ook handig als inspiratiebron voor de andere klassen.

1. Spannende vakantietaak voor wiskunde in cluedovorm

En met stip op nummer 1 is de vakantietaak voor wiskunde terug te vinden. Ik bedacht een concept waarin ons Neroke van Carmen vermoord werd en waarbij de kinderen worden aangeduid als speurneuzen. Ik zag al heel wat varianten op deze uitdaging voorbij komen op Facebook en ben dan ook best fier dat ik dit materiaal heb uitgewerkt.

Voila, dat waren mijn 5 meest gelezen berichten die ik postte in 2017. Kan jij je in dit lijstje vinden of heb jij een andere favoriet? Laat het zeker weten!

En dan wens ik jullie nog een vrolijk einde en schitterend begin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.