De week van juf Elise #9 – Suske en Wiske-museum en de leukste vergissing ooit

De herfstvakantie heeft mij echt deugd gedaan. Even geen drukte, niet te veel verplichtingen en gewoon wat rust. Ik vierde ook mijn verjaardag en genoot echt van een week thuis. Maar na de vakantie had ik gelukkig ook weer zin om aan het werk te gaan en hoe mijn week er uit zag, lees je hier.

Maandag

Ik zie er na een vakantie meestal niet echt tegen op om terug naar school te gaan en dat was dit keer niet anders: ik had er zin in. Toen ik aan de kinderen vroeg wie blij was om terug te zijn, gingen er gelukkig ook veel handen de lucht in.

De periode na de herfstvakantie is altijd een beetje spannend omdat ik dan met cijferen begin in de klas. Voor sommige kinderen zijn dit vaak leuke lessen maar anderen blijven er maar op zwoegen zonder vooruitgang te boeken. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het dit jaar zou verlopen. Na de uitleg ging iedereen aan de slag en ik merkte dat de basis bij alle kinderen meteen goed zat. We zijn dus vertrokken!

Deze week haalde ik ook het herhalingsspel van spelling voor de eerste keer boven aangezien het eerste controledictee dichterbij kwam. Nadat ik alles had uitgelegd, ging iedereen meteen aan het schrijven en ik merkte dat de werkvorm in de smaak viel.

Tijdens de godsdienstles sprak ik met de kinderen over Allerzielen. Er kwamen heel mooie gesprekken van en iedereen had oor voor elkaar. Dat was een goede start van het thema over verdriet.

De dag afsluiten deden we met expressiespelletjes tijdens de les drama. Iedereen deed goed mee en we hebben met de hele klas gegierd van het lachen om alle grappige uitbeeldingen die naar boven kwamen.

Dinsdag

’s Morgens vroegen de kinderen al meteen wanneer ze verder met het herhalingsspel van spelling mochten gaan. Ze moesten nog even geduld hebben maar het deed me plezier om te horen dat ze niet konden wachten.

Na de vakantie startten wij op school met de actie ‘Helm op, fluo top’. Omdat ik het belangrijk vond om wat achtergrondinformatie te geven, plande ik deze week wat verkeerslessen in. Sommige dingen zijn voor ons heel vanzelfsprekend maar moeten aan kinderen echt aangeleerd worden dus daar nam ik even de tijd voor.

Woensdag

Vandaag stond het controledictee op de planning. Iedereen moest aandachtig luisteren naar de woorden en goed nadenken bij het opschrijven. Door een foutje in mijn planning had ik echter ook nog een wiskundetoets klaar liggen voor vandaag. Niet de meest leuke woensdag dus maar omdat ze zo goed gewerkt hadden, was er nog tijd voor een aflevering van Karrewiet.

Donderdag

De donderdag was een perfecte dag om de saaie woensdag te compenseren want we gingen op uitstap naar het Suske en Wiske-museum. Bij het horen van het woord ‘museum’ maakten sommige kinderen zich op voorhand wat zorgen maar toen ze eenmaal bezig waren, was het enthousiasme heel groot. Allerlei opdrachten lagen voor hen klaar en we rondden het bezoek af met het ontwerpen van een eigen stripfiguur. Mocht je nog op zoek zijn naar een toffe uitstap, dan kan ik je deze echt aanraden.

Bij aankomst terug op school stond er voor de kinderen nog een extra turnles op de planning zodat ik kon gaan vergaderen met de zorgleerkracht. Alle kinderen werden besproken en samen bekeken we welke hulp nodig is voor welk kind.

Op het einde van de dag moest er nog even aan het contractwerk gewerkt worden maar daarna kon iedereen tevreden naar huis.

Vrijdag

Omdat het cijferen maandag zo goed ging, was het tijd om een stapje verder te gaan. De brug kwam erbij waardoor de kinderen moesten gaan wisselen. Normaal gezien is deze les een moeilijke les maar zelfs hiermee waren bijna alle kinderen snel vertrokken. Drie meisjes wilden nog wat extra uitleg van de zorgleerkracht en na 5 minuutjes konden ook zij zelfstandig aan de slag, yes!

In de namiddag had ik een leuke knip- en plakactiviteit gepland als knutselles. Deze sloot mooi aan bij een eerdere les godsdienst over het feest van de doden in Mexico. Iedereen ging aan het werk en toen ik na een tijdje naar de klok keek was het al bijna tijd om naar huis te gaan. Ik zette alle kinderen aan het opruimen, beloofde dat we maandag verder zouden werken en sloot de week af. Toen we beneden op de speelplaats kwamen, waren er nog geen andere kinderen te zien. Wat bleek: ik stond een kwartier te vroeg buiten. Op maandag, dinsdag en donderdag is onze school uit om kwart voor 4 maar op vrijdag al om 3 uur. Ik zat nog met die kwart voor in mijn hoofd en was dus veel te vroeg. Dat kwartiertje gebruikten we dan maar om met z’n allen tikkertje te spelen. Toen de bel dan echt ging, zeiden de kinderen dat het “mijn leukste vergissing ooit” was. Geen enkel probleem dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.