De week van juf Elise #3 – LVS-toetsen en een vaste benoeming

De week vloog weer voorbij! Dit keer vertel ik jullie over een loopwedstrijd, mijn vaste benoeming en spelen in het bos.

Maandag

Vorige week hoorden we in de media dat het zwembad waar wij zwemmen vanaf december 2019 zal sluiten. Dat is heel slecht nieuws maar gelukkig kunnen we er nu nog wel terecht. De leerlingen bij mij in de groep kunnen technisch goed genoeg zwemmen om niet meer in de instructiegroep te zitten maar moeten nog wat sneller/vlotter/dapperder worden. Daarom oefenden we vandaag op draaien als een vuurtoren en duiken door een poortje.

Toen we na het zwemmen weer in de klas kwamen, vierden we de eerste jarige van het jaar. Iedereen zong het verjaardagslied uit volle borst mee, de stoelkroon werd op de stoel gehangen en de jarige trakteerde met mini-cakejes. Leuke start van de week.

Na al dat feesten moest er natuurlijk ook gewerkt worden. De LVS-toets voor spelling werd afgenomen en dat was voor heel wat kinderen een goede oefening in concentratie.

De dag werd afgesloten met een leuke knutselopdracht: een hand vol patronen tekenen. Niet eenvoudig maar ideaal voor mij als juf om eens te kijken wie uitblinkt in beeldopdrachten en wie liever andere dingen doet.

Dinsdag

Deze dag verliep heel rustig en gewoon. We deden de vaste lessen, er werd hard gewerkt en ook voor turnen werd tijd gemaakt. Na de laatste speeltijd deden we op school nog de klassenloop. Dit is een loopwedstrijd binnen onze school als voorbereiding op de scholencross waarbij de leerlingen toeren lopen rond de school. De snelsten van de klas werden eventjes in de bloemetjes gezet en kregen een groot applaus.

Na de schooldag ging ik meteen door naar de personeelsvergadering. Er werd goed vergaderd, er kwamen nieuwe ideeën ter sprake en er werden ook heel wat afspraken voor het komende jaar vastgelegd. Als kers op de taart tekende ik ook mijn contract waarin staat dat ik vanaf 1 oktober vastbenoemd ben voor 9/24, hoera!

Woensdag

De LVS-toetsen moesten deze week afgenomen worden, dus daarom stond vandaag de tempotoets voor hoofdrekenen op het programma. Even stressen voor de kinderen, maar door een kraaiende haan als stop-teken te gebruiken, werd de spanning toch wat weggenomen. Er mag al eens gelachen worden in de klas hé…

De remediëringsles voor wiskunde verliep heerlijk rustig. De kinderen werden verdeeld in drie groepen en oefenden, al dan niet onder begeleiding, de leerstof die nog moeilijk voor hen was, verder in. Om hen te belonen voor hun harde werk, las ik nog even voor. We lezen in’Siem Subliem en het ei van Jannes’ en het is echt een heerlijk grappig boek, aanrader!

Donderdag

Tijd om de laatste maaltafel (die moeilijke tafel van 7) te herhalen. Ik vond op Youtube een vrolijk liedje dat kon dienen als hulpmiddel en ook het ballonnenspel zorgde voor een speelse touch. Vanaf nu geef ik geen lessen meer over de maaltafels maar natuurlijk worden de tafelspelletjes wel nog vaak tevoorschijn gehaald.

Elke donderdag kijken we in de klas ook naar Karrewiet. Ik merk toch dat de kinderen het interessant vinden om te zien wat er in de wereld gebeurt en er soms ook vragen bij hebben. Het jeugdjournaal is dan ideaal om een beetje duiding op maat te geven en zo zijn de kinderen meteen goed op de hoogte.

In de namiddag werd ik in de klas vervangen zodat ik samen met de ICT-collega het nieuwe rapport kon bespreken. Ons vorige rapport was toe aan vervanging en samen probeerden we de laatste dingen qua inhoud en lay-out op punt te stellen. Het was geen makkelijke klus maar we denken nu toch dat we iets hebben samengesteld dat goed is.

De dag eindigen deed ik door met 2 collega’s samen te zitten. Samen dachten we na over hoe we onze nieuwe Facebookpagina van de school aantrekkelijk kunnen maken en wat er allemaal wel en niet op kan verschijnen.

Vrijdag

De lessen godsdienst zijn niet altijd mijn favoriete lessen. Vaak vind ik het moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen vaste waarden aanbieden en de lessen luchtig maken. Alleen bij het thema over Jozef, de dromenkoning, geniet ik écht van de lessen godsdienst. Het verhaal wordt gespreid over een aantal weken en elke les neem ik uitvoerig de tijd om met de kinderen te bespreken wat er allemaal in het verhaal gebeurt. Ik ben dan ook elk jaar heel blij als ik aan die lessenreeks kan starten, wat vandaag het geval was.

De week afsluiten deden we in het bos. Ik haalde mijn chiro-ideeën boven en samen speelden we een aantal leuke spelletjes. Nu het nog goed weer is, moeten we ervan profiteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.