Leuke links: de dramakoffer van juf Anita

Dramalessen zijn grote favoriet bij mij in de klas. Zowel de leerlingen als ik genieten van deze momenten en vaak leren we elkaar zo op een heel andere manier kennen. Maar waar haal je toch altijd die inspiratie vandaan voor leuke lessen? Ik vond een blog vol drama-ideeën.

Juf Anita werkte voor in haar eigen klas een dramakoffer vol ideeënkaartjes uit. Zo heb je steeds een leuke activiteit bij de hand en zit al het materiaal voor drama bij elkaar. Op de kaartjes staan opdrachten en situaties die een houvast zijn voor tijdens de dramales. Zo moeten de leerlingen problemen uit de winkel oplossen of telefoneren naar iemand die hen dringend moet helpen. De situaties zijn herkenbaar en leveren hilarische gesprekken op. Ook zijn de opdrachten niet te ingewikkeld waardoor de leerlingen snel aan de slag kunnen.

Op dit moment is juf Anita niet actief aan het bloggen maar ze liet me weten dat ze het bloggen binnenkort weer wil opnemen, als de rust op school wat teruggekeerd is. Iets om naar uit te kijken dus!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.