Werkblad vraagwoorden

Aangezien op zondag ‘De week van juf Elise‘ online kwam, verplaatste ik het gewone bericht naar vandaag. Jullie kunnen dus vanaf nu niet alleen op zondag een bericht verwachten maar ook elke woensdag zal er iets online verschijnen. ‘De week van juf Elise’ zit nog in de testfase, ik kijk nog even aan hoe het loopt, maar voorlopig is het dus op woensdag dat ik nieuw materiaal of toffe ideeën deel. En vandaag is het een werkblad over vraagwoorden dat jullie kunnen downloaden.

Alle leerkrachten van het derde leerjaar die met ‘Tijd voor taal’ werken, zullen de lessen over vragen en vraagwoorden waarschijnlijk net achter de rug hebben. Zo passeerden deze lessen bij mij ook al de revue. De kinderen leerden over open en gesloten vragen en ook woorden zoals hoe, waarom, hoeveel en welke kwamen aan bod. Om de leerstof in te oefenen, maakte ik een werkblad.

Het werkblad gaat over vraagwoorden en je zal zien dat het opbouwend is qua moeilijkheidsgraad. Bij oefening 1 en 2 moeten de leerlingen vraagwoorden herkennen, bij oefening 3 vullen ze zelf een passend vraagwoord in.

Om het bestand te downloaden, klik dan op de afbeelding.

Jullie zullen merken dat mijn werkbladen vanaf nu eenzelfde lay-out zullen hebben. Ik heb eens even nagedacht over wat ik er goed vond uitzien en dat wordt nu een standaard-look. Zo is het heel duidelijk dat al deze werkbladen van mijn hand zijn. Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.