De week van juf Elise #1 – Starten met een knaller

Tijd voor iets nieuws! Voorlopig worden op mijn blog weinig persoonlijke artikelen gedeeld. Af en toe vertel ik jullie hoe ik bepaalde dingen ervaren heb, of hoe ik ergens over denk maar dit gebeurt eigenlijk zelden. Jammer eigenlijk, want dat zijn berichten die voor jullie misschien ook wel leuk zijn om te lezen. Daarom vond ik het tijd om daar verandering in te brengen. Vanaf nu wil ik jullie elke week laten zien wat ik die week op school allemaal meemaakte en dat doe ik in een nieuwe categorie: De week van juf Elise.

Maandag

We begonnen de dag meteen met zwemmen. Het zwembad is in dezelfde straat als onze school dus na 5 minuten wandelen konden de kinderen meteen het water induiken. Iedereen liet eerst even zien hoe goed hij kon zwemmen zodat de groepen verdeeld konden worden en daarna mocht er nog wat gespeeld worden. Binnen 2 weken vliegen we er dan echt in. Na het zwemmen volgden de eerste echte lessen en dat was zowel voor de kinderen als voor mij een beetje aftasten. In de namiddag gingen we op ontdekking in de keuzekast en zo zat de eerste schooldag er al snel op.

Dinsdag

Vandaag  begon de dag met een rustig leesmoment. In 3 groepen lazen de kinderen in een boekje op hun niveau om zo het technisch lezen te verbeteren. Na het lezen mocht de tweede ballon kapot geprikt worden. Om het schooljaar “met een knaller” te beginnen, had ik in 5 ballonnen een opdracht gestoken die elke dag van de eerste week uitgevoerd moest worden. Maandag las ik een stukje voor en dit keer was het tijd voor een beweeglijke activiteit: we spelen ‘De juffrouw zegt’! (Vandaar dus mijn blognaam 😉 )

Woensdag

En zo belandden we al in de helft van de week. Woensdag startten we ook met het lezen. Daarna werden een laatste keer de rekenspelletjes tot 100 boven gehaald, zodat iedereen alle activiteiten gedaan kon hebben. Al gauw kwam de vraag of we wel vaker dit soort rekenlessen gingen doen en toen ik daarop “Ja, natuurlijk!” antwoordde, was het enthousiasme dan ook heel groot. Om 11 uur bracht ik de klas naar de sporthal zodat ik mijn werkdag op een rustige manier kon afsluiten, ideaal om te verbeteren.

Donderdag

Deze dag was een redelijk gewone dag, waarin er niet echt iets speciaals gebeurde. De ballon van vandaag gaf als opdracht dat de kinderen hun Classdojo-monstertje mochten veranderen, een opdracht die met veel plezier werd uitgevoerd. In de namiddag kreeg mijn klas een extra turnles zodat ik met de zorgleerkracht het eerste overleg kon plegen. Na minder dan een week was er nog niet veel te bespreken waardoor ik nog even tijd over had om wat op te ruimen in de klas.

Vrijdag

Laatste dag van de eerste week, die trouwens voorbij vloog. Bij het begin van het jaar had ik iedereen op goed gevoel een plekje in de klas gegeven maar ik had al snel door dat een aantal kinderen toch beter een andere plaats kregen. We wisselden dus snel van plaats en dat was ook meteen een ideaal moment om de banken netjes te leggen. Om de dag goed af te sluiten stonden samenwerkingsspelletjes op de planning. Meteen na school gaf ik op het klassikaal oudercontact uitleg over de werking in het derde leerjaar. Jammer genoeg kwamen er niet veel ouders opdagen maar het eerste contact met de aanwezige mama’s en papa’s zat wel meteen goed. Na school sloeg ik nog een praatje met een paar collega’s waarna ik snel naar huis vertrok, tijd om aan het weekend te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.