Verrassende startactiviteit om elkaar beter te leren kennen

Hier ben ik nog snel even tussendoor met een bericht dat ik met jullie wilde delen voor 1 september. Ik weet dat ik er nogal laat mee ben maar het idee kwam zelf pas gisteren in mij op en ik vond het te leuk om voor mezelf te houden. Ik werkte een startactiviteit uit die ideaal is om elkaar op een grappige manier wat beter te leren kennen.

Het spel is gebaseerd op het Engels ‘Would you rather…’ De leerlingen krijgen telkens een dilemma voorgeschoteld waarbij ze moeten kiezen wat zij liefst zouden doen. Ik noemde het spel dan ook ‘Zou jij liever…’ De dillema’s zijn heel verschillend, er zijn er wat gewonere en er zijn ook best gekke dilemma’s.

Ik maakte kaartjes waarbij op de achterkant telkens 2 afbeeldingen staan die met het dilemma te maken hebben. De kaartjes liggen op tafel met de afbeeldingen naar boven. Elke leerling kiest een kaartje dat hem of haar aanspreekt en geeft antwoord op het bijhorende dilemma. Hier kan dan gerust wat reactie op komen, dat kan grappige gesprekken opleveren.

Deze activiteit staat bij mij op de planning voor morgenvroeg om de dag met een vrolijke noot te beginnen. Ik wens jullie een heel fijne start en een fantastisch schooljaar!

Om de kaartjes te downloaden, klik dan op de afbeelding.

5 gedachtes over “Verrassende startactiviteit om elkaar beter te leren kennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.