Klasnummers met monsters

Ik zie heel wat leerkrachten die kiezen voor een klasthema om hun klas in te richten. Zo komen er monsters, kikkers, Danbo-figuurtjes en nog heel wat andere dingen voorbij. Ik kies hier zelf niet voor omdat ik me niet op één onderwerp wil focussen – er zijn te veel leuke dingen! – maar ik laat ook wel hier en daar wat leuke figuurtjes opduiken. Zo maakte ik monstertjes met klasnummers die je voor verschillende dingen kan gebruiken.

Afgelopen schooljaar had ik naamkaartjes aan de kapstok gehangen zodat iedereen goed wist welke kapstok de zijne was. Eind juni moest ik alle naamkaartjes er weer af prutsen, wat niet echt een leuk werkje was. Daarom leek het me een goed idee om nummerkaartjes te voorzien voor op de kapstok. Ze zien er niet alleen leuk uit maar kunnen ook meteen meerdere jaren blijven hangen.

Ik heb komend jaar 18 kinderen in de klas maar heb 40 monsters voorzien zodat jullie de kaartjes zeker kunnen gebruiken. Om het bestand te downloaden, klik je op de afbeelding.

Hebben jullie nog leuke ideeën om de nummerkaartjes te gebruiken? Laat gerust weten!

11 gedachtes over “Klasnummers met monsters

 1. Diane Van Rompaey zegt:

  Ik vind ze prachtig en wou ze heel graag gebruiken voor mijn kapstokken maar ik ben al een wat oudere leerkracht en al die moderne toepassingen van de computer is niet altijd zo eenvoudig. Hoe kan ik deze monstertjes gemakkelijk op een stickevrel krijgen en welke stickers gebruik ik dan best.
  Diane

  Like

  • Elise zegt:

   Hmm dat is moeilijk uit te leggen via de computer. Een andere manier om de monsters op de kapstokken te bevestigen is door plakfolie te gebruiken. Druk de monsters af op gewoon papier en knip ze uit. Knip dan een rechthoekje uit plakfolie dat iets groter is dan je monster en kleef deze 2 lagen samen op je kapstok. Zo ga ik mijn monstertjes vastmaken, heel handige manier.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.