Kaartenset vlakke figuren

Een tijdje geleden deelde ik met jullie een 24-delige set met vlakke figuren. In deze download konden jullie vlakke figuren vinden op A5-formaat, 2 figuren per blad. Deze figuren zijn handig om klassikaal te gebruiken wanneer iedereen alles goed moet kunnen zien. Maar als de leerlingen individueel aan het werk gaan, kan het ook handig zijn om een kaartenset te hebben met deze figuren.

Ik nam alle figuren over uit de grote set maar verkleinde het formaat en zette ze op kaartjes. Zo heb je dus 24 kaartjes met allerlei soorten vlakke figuren. Deze kaartjes zijn perfect voor individueel gebruik.

Wat je ermee kan doen? Geef de kinderen een woordkaart met daarop een groep van figuren, bv. veelhoeken. Laat ze dan uit de kaartjes alle veelhoeken zoeken. Zo kan je hen ook de driehoeken, vierhoeken, vierkanten, niet-veelhoeken…laten sorteren. Een andere mogelijkheid is het zoeken van symmetrische figuren. Geef de kinderen een spiegeltje en een figuur, zo kunnen ze controleren welke figuren symmetrisch zijn. Een derde optie is het meten van hoeken. Zijn de hoeken van de vlakke figuur scherp, stomp of recht? Ideaal om hen te laten oefenen met de geodriehoek. Je ziet, er zijn heel wat mogelijkheden met de kaartjes.

Wil je de kaartjes ook graag gebruiken? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.