Klokspelletjes – tot op 1 minuut

Intussen hebben de kinderen de analoge klok tot op 1 minuut nauwkeurig, volledig onder de knie. De leerstof is aangebracht en ingeoefend en ik merk dat de kinderen er redelijk snel mee weg zijn. Of het met mijn nieuwe aanpak te maken heeft weet ik niet maar het doet me alleszins plezier om te zien.

Bij de leerstof van de analoge klok tot op 1 minuut nauwkeurig, maakte ik flitskaarten. Op de voorkant staat een klok en op de achterkant van het kaartje kunnen de kinderen het uur controleren. Deze kaartjes zet ik in bij het algemene spelbord. Zo heb ik niet veel voorbereidingswerk, wordt oud materiaal opnieuw gebruikt en kunnen de kinderen er snel aan beginnen aangezien ze de spelregels al kennen.

Voorlopig maakte ik 45 kaartjes maar er kunnen er in de loop der tijd zeker nog bij komen. De kaartjes druk je best dubbelzijdig af zodat de klok en de tekst achteraan overeen komen. Door op de afbeelding te klikken, kom je bij het bestand terecht.

klok-flitskaarten-minuten

Advertentie

2 gedachtes over “Klokspelletjes – tot op 1 minuut

  1. Linde zegt:

    Bedankt, ga ik zeker gebruiken!
    In mijn handleiding komt kloklezen ook zo goed als niet aan bod. Ik ben zelf ook nog wat zoekende naar de juiste manier om goed te herhalen en in te oefenen. Jouw spelletjes zijn daar alvast heel handig bij! Dankjewel!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.