Stappenplan voor een eigen weerbericht

De voorbije weken werkte ik in de klas rond het thema ‘Wat een weer’. Het thema werd goed onthaald bij de kinderen en ze vonden het heel interessant. Ook het bekijken en analyseren van een weerbericht was iets dat ze graag deden. Daarom besloot ik om hen in groepjes zelf een weerbericht te laten presenteren.

Op Facebook heb ik regelmatig contact met andere leerkrachten die ik enkel online ken. Evelien is één van hen. Zij bracht me op het idee om een stappenplan uit te werken en stuurde me haar versie door. Zoals jullie intussen al wel weten, neem ik echter niets letterlijk over. Daarom herwerkte ik het stappenplan van Evelien tot ééntje waarvan ik zelf helemaal tevreden was.

De opdracht bestaat uit 3 stappen: de inhoud voorbereiden, een bijhorende weerkaart maken en de presentatie inoefenen. De eerste stap maakte ik nog specifieker door een aantal onderdelen toe te voegen. Hierdoor konden de kinderen het stappenplan gebruiken als checklist om te kijken of hun weerbericht volledig was.

Ik merkte in de klas dat de kinderen het een leuke opdracht vonden. Sommige kinderen kozen voor heel eenvoudige, basic weersituaties maar andere kinderen verrasten met extreme voorspellingen. Elk groepje heeft de opdracht tot een goed einde gebracht en een mooi weerbericht gepresenteerd.

Wil je je kinderen ook graag een weerbericht laten maken? Gebruik dan mijn stappenplan als leidraad. Je kan het downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

presentatie-weerbericht

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.