De populairste berichten van 2016

Toen ik vorig jaar, in de zomer van 2015, begon met De juffrouw zegt, had ik nooit verwacht dat mijn blog zo hard zou groeien. Het eerste jaar groeide ik met kleine beetjes en in 2016 ging het zo hard dat jullie nu met bijna 3000 mensen me volgen op Facebook. Het idee dat ik zo veel mensen kan inspireren maakt me ongelofelijk trots. Het doet me plezier om te weten dat jullie geboeid zijn door het materiaal en de ideeën die ik deel. Daarom kijk ik graag met jullie terug naar de meest populaire berichten die ik in 2016 publiceerde. In de top 5 van dit jaar komen ook berichten van vorig jaar terug maar die laat ik even achterwege.

5. Over Facebook, lesmateriaal en elkaar plezieren

Wat ben ik blij dat dit bericht zo massaal gelezen werd. Al een tijdje werd ik gek van jonge leerkrachten die uitgewerkt materiaal aanboden voor geld en toen ik besloot om er over te schrijven, kreeg ik heel veel reacties van mensen die mijn mening deelden. Het deed me deugd om te horen dat ik niet de enige was die er zo over dacht en het deed me nog meer deugd om na dat bericht hier en daar nieuwe onderwijsblogs te zien ontstaan.

4. Spelletjes om de maaltafels in te oefenen #2

Exact 1 jaar na mijn post met allerlei maaltafelspelletjes, plaatste ik dit jaar weer een hele reeks spelletjes online. Ook die werden warm onthaald en goed bekeken door jullie. Hier en daar kreeg ik ook reacties van leerkrachten die de spelletjes in de klas gebruiken en mijn neus begon spontaan te krullen toen ik te horen kreeg dat de leerlingen heel enthousiast waren. Moeilijke leerstof al spelend toch leuk maken is één van mijn grote doelen en ik ben blij dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt.

3. Hulpkaart de klok lezen

Oh oh, wat blijft het toch moeilijk dat kloklezen. Kinderen blijven maar struikelen over begrippen als voor en over en als dan de digitale klok erbij komt, wordt het helemaal moeilijk. Als stappenplan maakte ik deze hulpkaart en de kinderen bij mij in de klas waren alvast heel blij met deze houvast.

2. Verjaardagskalender cupcakes

Ik maakte tijdens de vakantie een nieuwe verjaardagskalender om in de klas op te hangen en al snel werd duidelijk dat hij in de smaak viel bij jullie. Een verdiende 2de plaats voor de cupcake-kalender met kaarsjes.

1. Checklist voor een nieuw schooljaar

De eerste plaats gaat naar de checklist voor een nieuw schooljaar, een bericht waarop ik ontzettend fier ben. Toen ik als startende leerkracht te horen kreeg dat ik een eigen klas had, wist ik niet wat er allemaal van mij verwacht werd. Daarom maakte ik in de loop der tijd deze checklist, als hulpmiddel voor iedereen die in september start in een eigen klas. Blijkbaar heb ik er toch veel leerkrachten mee kunnen helpen want hij eindigt op de eerste plaats.

Het is een mooie top 5 geworden waar ik echt trots op ben. Ik zie een leuke variatie aan inhouden en onthoud hieruit voor 2017 dat ik jullie met veel verschillende dingen kan plezieren. Voor dit jaar kan ik alleen nog maar het volgende zeggen: merci!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.