Schrijfopdracht: Verlanglijstje voor Sinterklaas

Nu de herfstvakantie voorbij is en we weer volop in actie geschoten zijn op school, nadert ook het feest van Sinterklaas.  En elk jaar rijst weer die vraag: Wat brengt de Sint dit jaar in de klas? Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken, stelde ik een schrijfopdracht op waarbij kinderen zelf een verlanglijstje maken.

Schrijfopdrachten zijn voor de kinderen in mijn klas vaak niet eenvoudig. Niet alleen omdat ze zinnen opbouwen best moeilijk vinden maar ook omdat ze de schrijfopdrachten bij de methode niet zo interessant vinden. Daarom leek het me leuk om tijdens het schooljaar extra schrijfopdrachten te geven die ze wél uitdagend zouden vinden. Dit keer liet ik hen een brief schrijven aan de Sint.

In de brief mogen de kinderen aan de Sint een verlanglijstje doorgeven met dingen die ze graag voor de klas zouden krijgen. Er is ook ruimte om nog iets extra aan de Sint te zeggen. Ook help ik hen stap voor stap op weg met alle elementen die in de brief aanwezig moeten zijn.

Eerst laat ik hen brainstormen met een aantal vragen. Als deze vragen in orde zijn, schrijven ze een kladversie van de brief. Tot slot, als alles goed nagekeken is, schrijven ze hun brief in het net over. De brieven worden dan achtergelaten in de klas in de hoop dat ze snel worden opgehaald.

Als je deze schrijfopdracht ook interessant vind, klik dan op de onderstaande afbeelding om zowel het oefenblad als de nette brief te downloaden.

verlanglijstje-sinterklaas

Advertentie

2 gedachtes over “Schrijfopdracht: Verlanglijstje voor Sinterklaas

 1. Annelies zegt:

  Hallo, Wat een leuke activiteit!
  Zou je dit in bewerkbaar document hebben?
  Wij hebben namelijk Sint-Maarten op school en voor ik alles begin herwerken, misschien toch even deze vraag.. =)
  Alvast bedankt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.