Wandplaat leestekens

In mijn klas hangt een handige lat over de hele breedte van de muur met daaraan een hele reeks wasknijpers. Deze lat is ideaal om wandplaten aan te hangen. Zo weten de leerlingen waar ze hun hulpmiddeltjes kunnen vinden en hangt alle belangrijke leerstof bij elkaar. Vandaag laat ik jullie mijn wandplaat over de leestekens zien die niet mag ontbreken in de klas.

In het tweede leerjaar leerden de kinderen hoe ze hoofdletters moesten schrijven. Er werd dan ook ingeoefend dat ze hun zin telkens met een hoofdletter moeten beginnen. Dit is in het derde leerjaar echter nog helemaal geen gewoonte, net als het eindigen van een zin met een leesteken. Ik herhaal dan ook wel 100 keer per dag “Denk eraan, een zin begint met een (de kinderen zeggen samen:) hoofdletter en eindigt met een (de kinderen zeggen samen:) leesteken. Om hen hier op een subtiele manier op attent te maken en om het onderscheid tussen de meest voorkomende leestekens in beeld te brengen, maakte ik een wandplaat.

Voorlopig hangt de wandplaat van de leestekens aan een zijflap van het bord zodat hij goed in het oog springt. Op deze manier kunnen de kinderen de plaat vaak zien en worden ze eraan herinnerd om een zin op de juiste manier te eindigen. Wanneer ik merk dat ze het onder de knie hebben, zal de wandplaat verhuizen naar de lat aan de zijkant van de klas.

Als je de wandplaat ook graag in je klas wil ophangen, klik dan op de volgende afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.