Het uur van de week

Nadat ik vorige week mijn poster voor Het getal van de week met jullie deelde, kreeg ik heel wat enthousiaste reacties. De poster zette jullie ook aan het denken want er kwamen zelfs een aantal verzoekjes binnen. Zo werd mij gevraagd of er ook een poster zou volgen voor Het getal van de week maar dan tot 1000. Op die vraag kan ik volmondig ja zeggen. Nog eventjes geduld maar hij komt. Ook kreeg ik de vraag of ik geen poster kon maken voor Het uur van de week.  Dat leek me een goed idee, en ik ging dan ook meteen aan het werk.

In het derde leerjaar wordt het kloklezen steeds uitgebreider. Waar de kinderen in het begin van het jaar enkel de analoge klok tot op het kwartier kunnen lezen, vertrekken ze naar het vierde leerjaar met inzicht in de analoge en digitale klok tot op 1 minuut nauwkeurig. Om wekelijks op dezelfde manier even te oefenen op kloklezen maakte ik deze poster.

uur-van-de-week-voorbeeldOok dit keer bestaat de poster uit 3 delen: de analoge klok, de digitale klok (voor- en namiddag) en een gedeelte om in woorden te schrijven hoe laat het is. Je kan als leerkracht 1 van de 3 delen al invullen en dan kunnen de leerlingen de andere delen aanvullen. In het voorbeeld zie je hoe de poster eruit ziet als hij volledig is ingevuld.

Ook deze poster kan je gewoon downloaden en op A3-formaat afdrukken. Klik op de afbeelding om het bestand te pakken te krijgen.

Mocht je zelf nog een leuk idee hebben dat in dit thema past, laat gerust weten en misschien werk ik het wel uit.

3 gedachtes over “Het uur van de week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.