Het getal van de week

Bij de start van de wiskundelessen in het 3de leerjaar wordt nog veel leerstof herhaald. Bijna de hele maand september staat in het teken van het opfrissen van het honderdveld, de maal- en deeltafels en optellen en aftrekken tot 100. Het is noodzakelijk dat de kinderen de basisbewerkingen tot 100 goed onder de knie hebben om in de loop van het jaar tot 1000 te gaan rekenen. Ook het getalinzicht blijft belangrijk. Om elke week bezig te zijn met inzicht in de getallen bedacht ik het getal van de week.

Elke vrijdag zal ik mijn les starten met deze poster in te vullen. De poster blijft dan de hele volgende week aan het bord hangen, om hem dan op vrijdag in te vullen met een nieuw getal van de week. Het doel ervan is om de kinderen hun getalbegrip te vergroten.

Getal van de week voorbeeldDe poster bestaat uit 3 delen: een stukje uit het honderdveld, een HTE-schema en 2 splitsschema’s. De bedoeling is dat één leerling een getal van de week mag voorstellen. Rond dit getal wordt de poster dan verder ingevuld. Om duidelijk te maken hoe dit precies in zijn werk gaat, maakte ik een voorbeeld bij het getal 43.

Als je ook interesse hebt in deze poster, klik dan op de afbeelding. TIP: Druk de poster af op A3-formaat zodat er zeker voldoende ruimte is om te schrijven.

Getal van de week

4 gedachtes over “Het getal van de week

 1. Karen Dewit zegt:

  Dit ziet er super uit. Ik sta in een graadsklas L3-4 en zou dit dan ook graag toepassen voor L4. Maar dan zouden de getallen natuurlijk tot TD moeten gaan. Maar dit pdfje kan ik niet bewerken hé. Heb jij dit tot TD, of zou je eventueel een bewerkbaar doc kunnen doorsturen?
  Alvast bedankt!
  juf Karen
  GBS de kleine reus, Maarkedal
  dewit_karen@hotmail.com

  Like

  • Elise zegt:

   Ja zo ga ik de poster gebruiken. Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren om het getal van de week in je klaswerking te integreren. Ik denk bv aan het contractwerk, of toevoegen aan je takenbord en er iemand verantwoordelijk voor stellen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.