Versier je klasdeur met emoji’s

De klas is meer dan alleen de stoelen, banken, kasten en muren. Het lokaal begint waar je binnenkomt en dus maakt ook de deur deel uit van het klas. Om de leerlingen al meteen met een goed gevoel te laten binnenkomen, vind ik het wel fijn om een versierde deur te hebben. Ook vind ik het een leuk zicht als alle namen van de kinderen van de klas zichtbaar zijn op de deur. Dit is meteen ook handig voor bij een oudercontact, dan weten de ouders in welke klas ze moeten zijn. Hoe ik mijn klasdeur dit jaar versier, laat ik vandaag zien.

Versiering klasdeurMijn klas is niet versierd in één bepaald thema. Ik kies dus niet voor alleen maar monsters, minions, uiltjes of wat dan ook. Een mooie mix van verschillende figuren spreekt me wel aan en daarom koos ik voor emoji’s voor op de deur. Ik koos er 4 verschillende uit die de meeste kinderen wel zullen herkennen. Bij de emoji’s maakte ik tekstballonnen met daarin de namen van de kinderen in een tof lettertype. De emoji’s en tekstballonnen heb ik afgedrukt en zal ik kris-kras op de deur kleven zodat het een vrolijk zicht wordt.

De emoji’s kan je heel eenvoudig vinden via Google. Maak zelf een selectie van figuurtjes die je vindt passen bij je klas. Tekstballonnen voegde ik in via Publisher en het lettertype dat ik gebruikte is DK Cool Crayon dat je kan downloaden op Dafont.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.