Weerkalender

Al een hele tijd stond het maken van een weerkalender hoog op mijn to do-list. Toch werd dit taakje telkens naar beneden geschoven omdat ik het niet zo heel dringend vond. Tijdens het schooljaar lagen mijn prioriteiten ergens anders en het maken van een weerkalender kwam er niet van. En toen werd het vakantie. Plots had ik zeeën van tijd en geen andere prioriteiten.

In het w.o.-thema dat ik maakte over het weer behandel ik 4 weerelementen: wind, bewolking, temperatuur en neerslag. Deze elementen moesten dus zeker op de kalender staan. Ook wilde ik een kalender die er aantrekkelijk uitzag en waarbij de kinderen het leuk zouden vinden om dit taakje te doen. Wat variatie in de opdrachten vond ik dan ook een vereiste. Na wat opzoekwerk en wat uitproberen, kwam ik tot dit resultaat.

 

 

 

Wil jij deze weerkalender ook in je klas gebruiken? Druk dan het volgende PDF-bestand volledig af en volg de stappen.

Weerkalender

STAP 1    Druk het bestand af.
STAP 2    Snijd een strook van blad 1 zodat er niet te veel wit te zien is.
STAP 3    Plak blad 1 en 2 aan elkaar en lamineer dit op A3-formaat.
STAP 4    Knip alle onderdelen van blad 3 uit (ook het binnenste kadertje bij het rode vak) en                             lamineer de onderdelen.
STAP 5    Snij met een scherp mes over de lichtgrijze strepen (2 strepen bij onderdeel wind en 1                       streep bij onderdeel temperatuur, NIET de kadertjes van neerslag)
STAP 6    Prik op het uiteinde van de lange pijl, in het midden van de korte pijl en op de blauwe                       stip een gaatje met een prikpen. Maak dit gaatje nog wat groter met een schaar zodat                       er een splitpen in past.
STAP 7    Maak de lange pijl met de splitpen vast in het bovenste gaatje.
STAP 8    Maak de korte pijl met de splitpen vast in de gleuf naast de temperatuur. Zet de                                   beentjes van de pen horizontaal zodat de pijl naar boven en beneden kan schuiven.
STAP 9    Schuif het rode kadertje door de gleuven bij de wind zodat het kadertje tekst laat zien.
STAP 10  Kleef velcro midden op de vakjes bij de neerslag. Kleef nu de andere kant van de velcro                   op de 12 neerslagkaartjes.

Advertentie

5 gedachtes over “Weerkalender

  1. Marij Dillen zegt:

    Dat ziet er super leuk uit! Jammer dat ik het pdf-bestand niet open krijg 😦
    Is het mogelijk om dit eventueel naar mij door te sturen?

    Alvast bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.