Leuke links: lespakketten over de ruimte

Op het einde van het schooljaar laat ik graag de kinderen kiezen welke w.o.-thema ze graag nog willen behandelen. Vorig jaar werd gekozen voor een lessenreeks over de Rode Duivels, dit jaar ging hun interesse uit naar de ruimte. Na wat online zoekwerk kwam ik uit bij een heel bruikbare site die me hielp bij het uitwerken van het thema.

Op de website van Ruimtevaart in de klas vond ik een hele reeks lessen over de ruimte, gesorteerd per leeftijd. De lessen zijn gebruiksklaar en al het materiaal kan je meteen downloaden. Het verloop van de lessen is heel boeiend en actief zodat de leerlingen veel zelf aan het werk gezet worden.

Ik koos ervoor om een aantal lessen te selecteren uit de pakketten van groep 3-4 en groep 5-6 zodat ik een leuke verscheidenheid aan thema’s zou behandelen. Doordat de meeste lessen los staan van elkaar, kan je zelf heel eenvoudig kiezen hoe lang je je thema zal laten duren.

Afgelopen week begon ik met het thema en ik merkte meteen dat de kinderen heel enthousiast waren. Ik kijk er dus naar uit om volgende week verder te gaan over planeten, vallende sterren en meteorieten. Veel plezier met de ruimtelessen!

Lespakket de ruimte

Een gedachte over “Leuke links: lespakketten over de ruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.