Feest bij de moslims

Wij werken voor godsdienst met de methode Tuin van Heden. Deze methode bestaat uit een les- en werkboek voor de kinderen en een cd met liedjes. Op zich niets mis mee maar een klein beetje verouderd en er is ook weinig materiaal voor inoefening voorzien. Daarom maak ik af en toe zelf een extra blaadje zodat de leerlingen de leerstof kunnen vastzetten. Het werkblad van vandaag sluit perfect aan bij de lessen over aarde en vruchtbaarheid.

Intussen zijn wij aanbeland bij het thema ‘Aarde en vruchtbaarheid’ en ik gaf onlangs les 5, over hoe moslims feest vieren. In deze les moesten de leerlingen eerst een tekst lezen en er daarna een aantal vragen over beantwoorden. In principe niks mis mee maar na één les hebben de leerlingen uit mijn klas de begrippen niet onthouden. Daarom maakte ik een leuk blaadje voor in het contractwerk waarbij een aantal begrippen op een speelse manier herhaald worden.

Bij het werkblad is het de bedoeling dat de kinderen in de tekst op zoek gaan naar de juiste woorden. Als ze deze woorden op de juiste plaats noteren, zullen ze letters vinden die aangeduid zijn en met die letters zullen ze 2 woorden kunnen vormen. Een heel eenvoudig concept maar voor de kinderen voelt het aan als een spelletje.

Als je op school ook werkt met de methode Tuin van Heden 3 en les 5 van het thema Aarde en vruchtbaarheid gaat geven, is dit werkblad ideaal. Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden

Feest bij de moslims.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.