Knutselidee: lentebloemen

Vanaf maandag ga ik van start met een nieuw w.o.-thema, namelijk ‘Daar is de lente!’. Aangezien de lente vlak voor de paasvakantie is begonnen, heb ik ervoor gekozen om tot na de vakantie te wachten om met het thema te beginnen. Ik stem mijn knutsellessen regelmatig af op de thema’s die we op dat moment bij taal en w.o. behandelen en heb dit keer een leuk idee gevonden dat bij de lente past.

Binnen mijn thema over de lente behandel ik de delen van een plant, voorjaarsbloemen, bestuiving en de vlinder. Het leek me dan ook leuk om bloemen te gaan knutselen. Zelf ben ik niet de meest creatieve persoon wat knutselen betreft maar zoals mijn mama me ooit zei: “Ik ben misschien niet zo creatief maar ik kan wel creatief zoeken.” Ook dit keer was Pinterest mijn beste vriend.

Ik vond 4 verschillende manieren om bloemen te knutselen die me leuk leken. Bij 3 van de 4 manieren knutsel je een echte voorjaarsbloeier, de 4de manier resulteert in een meer algemene bloem.

De opdracht die ik de kinderen zal geven, is de volgende: knutsel één of meerdere lentebloemen. Om hen hierbij te helpen zal ik heel wat materiaal aanbieden zoals crêpepapier, gewoon papier, satéstokjes, rietjes, lijm, wc-rolletjes en keukenrol… Aangezien we al eerder leerden over voorjaarsbloemen en we die op dat moment in de klas hebben staan, hoop ik dat de kinderen hun eigen creativiteit zullen laten spreken en zelf een bloem zullen creëren. Mochten er toch kinderen zijn die hier nood aan hebben, dan zal ik de voorbeelden en stappenplannen laten zien die ik terugvond.

Deze voorbeelden trokken meteen mijn aandacht:

Lentebloem 1

 

Lentebloem 2

Lentebloem 3

Lentebloem 4

Door op de afbeeldingen te klikken, kom je bij de bron terecht.

Advertentie

Een gedachte over “Knutselidee: lentebloemen

  1. mamaloes zegt:

    Wat een leuke plannen! Ik ben benieuwd naar het resultaat! Papieren bloemen maakten we al, maar die hyacinten lijken een uitdaging :o) Toch eens uitproberen! Dankjewel voor de pin!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.