De klok tot op het kwartier: memory en kwartet

In het begin van het schooljaar maakte ik 2 spelletjes die ik gebruik om de leerlingen te laten oefenen op de klok tot op het kwartier nauwkeurig. Dat is namelijk leerstof die al aan bod is gekomen in het tweede leerjaar maar in het derde leerjaar nog steeds heel belangrijk is en dus goed gekend moet zijn. Ineens bedacht ik dat ik deze spelletjes nog niet met jullie gedeeld had. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Het eerste spelletje is een memory. Bij deze memory is het de bedoeling dat de kinderen digitale klokken met hetzelfde uur (maar dan voor- en namiddag) met elkaar linken. Blad 1 drukte ik af op rood papier en blad 2 op groen papier. De kinderen draaien dan telkens een rood en een groen kaartje om en zoeken zo de klokken die bij elkaar horen.

Om deze memory te downloaden, klik dan op de afbeelding.

Memory de klok uur, half uur, kwartier

Het tweede spelletje is een kwartet waarbij de leerlingen per tijdstip 4 kaarten moeten verzamelen: de analoge klok, de digitale klok in de voormiddag, de digitale klok in de namiddag, hoe je het uur zegt. Op elk kaartje is één vakje grijs gemaakt zodat de kinderen kunnen zien welk van de 4 onderdelen al in hun bezit is.

Om het kwartet te downloaden, klik dan op de afbeelding.

Kwartet de klok uur, half uur, kwartier

Advertentie

2 gedachtes over “De klok tot op het kwartier: memory en kwartet

  1. mamaloes zegt:

    Het 2e spelletje geeft hier wel een uitdaging :o) ik heb het alvast gedownload! Ik volg je nu sinds midden 1e trimester, en ik heb hier al vaak wat parallelle oefeningen gevonden! (3elj) Dankjewel om zoveel leuke tips/oefeningen (op speelse manier) te delen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.