Leuke links: verwerkingstips bij de boeken van Jozua Douglas

Hoera! Vanaf vandaag roep ik een nieuwe categorie in het leven: leuke links. De titel spreekt voor zich, ik zal allerlei links delen met jullie die ik zelf in m’n favorieten heb staan. Die links zullen heel erg variëren, gaande van sites met werkblaadjes, over interessante filmpjes tot lesideeën of andere blogs van leerkrachten. En de eerste leuke link die ik deel is er eentje die met boeken te maken heeft.

Toen ik jullie een tijd geleden voorleestips gaf, vertelde ik over een boek van Jozua Douglas. Ik lees op dit moment met veel plezier voor uit De vreselijke tweeling en ben misschien nog wel nieuwsgieriger dan de kinderen om te weten hoe het verhaal zal aflopen.

Omdat ik zo enthousiast was over het boek, wilde ik wat meer info opzoeken over de schrijver, Jozua Douglas, en zo kwam ik terecht op zijn site. De site kon me meteen bekoren omdat ik al meteen heel boeiende pagina’s zag verschijnen, getiteld ‘klassenbezoek’ en ‘lesmateriaal’. Na wat doorklikken hier en daar zag ik in dat mijn enthousiasme terecht was, wat een toffe site heeft deze auteur!

Jozua Douglas

Hij geeft een heleboel lestips voor in de klas, zowel voor bij zijn eigen boeken als in het algemeen. Het gaat bijvoorbeeld over de jeugdboekenweek, prentenboeken, onderwerpen die in zijn boeken aan bod komen…

Dankzij de website van Jozua Douglas ben ik nu alleen nog maar meer geprikkeld om meer van hem voor te lezen in de klas en ik kijk al uit naar alle boeken die hij nog gaat uitbrengen. Maar ik kan jullie alvast De vreselijke tweeling erg warm aanbevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.