Quotes uit de klas #2

Intussen is het alweer 2,5 maand geleden dat ik de eerste Quotes uit de klas plaatste. Mijn lijstje van grappige uitspraken is weer aardig vol geraakt dus daarom vandaag Quotes uit de klas #2.

Op maandagochtend waren de kinderen elkaar aan het vertellen over hun belevenissen in het weekend. S. gaat er eens goed voor zitten en begint zijn verhaal met serieuze stem: “Hoho bij ons thuis is het altijd miserie, miserie en nog eens miserie. Ik wou met mijn mama in de zetel een boekske lezen, flikt die het toch wel om James Bond te kijken zeker!”

Eind oktober vierde ik mijn verjaardag. De kinderen in de klas wisten dat mijn verjaardag er zat aan te komen en keken er bijna even hard naar uit als ik. Op een dag kwam D. naar mij en zei: “Nog 8 dagen en je bent jarig juf!” Waarop ik antwoord dat ik al aan het aftellen ben. S. staat erbij en reageert: “Ah, zijt gij ook jarig?”

Tot vlak voor de kerstvakantie hadden alleen het 5de en 6de leerjaar bij ons op school een digibord. Af en toe wordt dan eens van lokaal gewisseld zodat ook de lagere klassen van het bord gebruik kunnen maken. Zo ook die middag, toen ik film ging kijken in het 6de leerjaar en de kinderen van het 6de in mijn klas zouden werken met hun juf. Toen de film gedaan was en we weer in onze eigen klas aankwamen, zei S. spontaan: “Amai, het ruikt hier naar grote kinderen.”

Op een frisse winterdag komt S. met de volgende boodschap naar mij: “Juf, ik ga in de namiddag dikke winterschoenen aandoen.” Waarop ik hem vraag: “Waarom, het is toch niet zo koud vandaag?” S.: “Nee, maar ik heb geen trui aan vandaag.”

Bij een rekenles over de tijd kwam de duur van een eeuw ter sprake. Ik had de kinderen verteld dat een eeuw een periode is van 100 jaar. Toen vroeg ik hen of ze wisten hoe iemand genoemd werd die precies 100 jaar oud is. De kinderen reageerden allemaal dat ze geen idee hadden dus ik vertelde dat zo iemand een eeuweling genoemd werd. Waarop S. door de klas roept: “Oh, ik dacht een holbewoner!”

S. kwam me op een doordeweekse dag het volgende vertellen: “Ik moet straks na school direct naar de tandarts dus ik denk dat ik nog snel even mijn tanden ga poetsen op het internaat. Of nee, misschien moet dat niet, want de tanderes poetst altijd mijn tanden met zo’n rode tandpasta.” Ik vraag verbaasd: “Oh, wie is dat, de tanderes?” Waarop S. verontwaardigd reageert: “Awel, als de tandarts een mevrouw is, dan is dat toch een tanderes.”

In de periode rond Sinterklaas had ik de kinderen een spelletjesbundel rond de Sint gegeven. Hierin stond ook een vlaggetje dat ze mochten inkleuren en aan het bord hangen. Tijdens een vrij moment komt D. plots naar mij en zegt: “Juf ik ben mijn vlaggetje aan het inkleuren voor de Sint en Zwarte Piet maar hoe ziet de Spanjaanse vlag eruit?”

Stuk voor stuk weer topquotes die mij telkens een grote lach op mijn gezicht hebben bezorgd. Dat er de komende jaren nog veel van zulke toppers mogen bijkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.