Knutselidee: kleurrijk vuurwerk

De vakantie loopt op z’n eind en alle leerkrachten schieten weer in actie. De facebookgroepen voor leerkrachten leven weer helemaal op en iedereen is op zoek naar inspiratie. Bij mij is dat niet anders. Ik heb genoten van een rustige vakantie waarin ik niet al te veel gewerkt heb maar  dat wil ook zeggen dat ik dit weekend nog even uit mijn pijp moest komen. Gelukkig weet ik dat ik niet de enige ben die op dit moment aan het werk is en dat geeft me toch een fijn gevoel.

Op Facebook zag ik regelmatig de vraag wat collega-leerkrachten gingen knutselen in deze periode van het jaar. Ik zag sneeuwmannen en wintertaferelen met sneeuw passeren maar voelde me daar toch niet zo goed bij. Er is in de verste verte geen sneeuw te bespeuren en zoals het er nu naar uitziet, zit die er ook niet aan te komen. Ik ging dus op zoek naar een ander knutselidee en vond iets leuks.

Als ik inspiratie wil opdoen is Pinterest mijn beste vriend. In dit artikel liet ik jullie al zien welke knutselideeën ik allemaal had opgedaan via deze weg maar mijn knutselbord op Pinterest is intussen nog wat uitgebreid.

Via de site van Busy Mommy Media kwam ik op het idee om een knutselwerk met vuurwerk te maken. De start van het nieuwe jaar wordt steevast vergezeld van een kleurrijk spektakel en het leek me dan ook een goed moment om hier iets bij te knutselen.

Onderstaande foto’s geven heel duidelijk weer hoe het knutselwerk gemaakt wordt.

Knutselen vuurwerk

De kinderen maken met lijm op een zwart papier een vuurwerktekening. Daarna strooien ze zout over de lijm. Het overtollige zout schudden ze er weer af. Dan kleuren ze met waterverf het vuurwerk zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen. Heel eenvoudig, maar een mooi resultaat.

Alle credits gaan naar Rachel van Busy Mommy Media. Op deze website kan je ook een uitgebreid stappenplan terugvinden.

Veel knutselplezier!

Advertentie

9 gedachtes over “Knutselidee: kleurrijk vuurwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.