De populairste berichten van 2015

2015 werd het jaar waarin ik de juffrouw zegt opstartte en wel meer dan 70 berichten in een half jaar tijd online zwierde. Jullie bezochten mijn blog massaal en ik kreeg heel veel toffe reacties. Ik zet vandaag dan ook graag op een rijtje wat de populairste berichten waren van het afgelopen jaar.

5. Zelfstandig aan de slag met het keuzelint

In augustus bedacht ik een manier om kinderen bezig te houden als er even een vrij momentje is in de klas. De keuzekast is intussen een begrip geworden in de klas en de kinderen genieten van het bezig zijn met de verschillende materiaal. Intussen is de kast ook uitgebreid en werden er nieuwe spelletjes en boeken aan toegevoegd.

4. Startmoment en gebedjeskaft

Elke dag begin ik met een kort startmoment. Een liedje, een gebedje of Karrewiet bekijken zijn ideale activiteiten om de dag mee te beginnen. Ook de sociale vaardigheden worden geoefend want elke week krijgt de verantwoordelijke van het startmoment complimentjes. Ik vermoed dat vooral de gebedjeskaft dit bericht zo populair maakte. Ik deelde met jullie een bundel met 80 gebedjes voor kinderen. Nooit gedacht dat zo veel leerkrachten dit nog integreren in de klas.

3. Spelletjes om de maaltafels in te oefenen

De derde plaats is voor de maaltafelspelletjes. Ik bedacht 5 spelletjes die in de klas ingezet kunnen worden om de maaltafels vast te zetten. Bij elk spel kon het materiaal meteen gedownload worden. Vooral ‘De schat van’ was populair en werd erg vaak gedownload. Ook bij mij in de klas oefenen de leerlingen nu met veel plezier hun maaltafels.

2. Takenbord minions

Lange tijd stond dit bericht helemaal bovenaan in de statistieken. Minions zijn hot dit jaar en ik merkte ook dat jullie deze figuurtjes graag in de klas zagen terugkomen. Dit takenbord is handig en overzichtelijk en ook nog aantrekkelijk voor de kinderen, ideaal!

1. Knutselinspiratie opdoen

And the winner is…het bericht over inspiratie opdoen op Pinterest! Ik had echt nooit gedacht dat dit bericht zo massaal bekeken zou worden. Wat ik wel merk is dat ik bij dit bericht heel veel bezoekers via Pinterest krijg dus ik vermoed dat ik jullie ook echt kan inspireren met de dingen die ik daar allemaal opdoe. Nog steeds ben ik heel vaak op Pinterest te vinden en breid ik mijn inspiratiemappen uit.

Bij deze wil ik alle bezoekers ook heel hard bedanken. Bedankt om zo vaak langs te komen op mijn blog, bedankt om toffe reacties achter te laten en bedankt om ook jullie materiaal met mij te delen. Hopelijk zie ik jullie volgend jaar allemaal terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.