W.O.: Afval-bundel

Pfoeh, de drukke maand december is dinsdag begonnen en ik voel de eindejaarsspanning al stijgen. Terwijl de Sint nog niet goed en wel op bezoek geweest is, worden toch al adventsliedjes ingeoefend voor de adventsmis, liggen de nieuwjaarsbrieven te wachten en ook de dokter van het CLB komt nog even om de hoek kijken. Een drukke maand maar zeker en vast ook een leuke en gezellige maand. Een maand vol kaarsjes, liedjes, gezelligheid, pakjes, noem maar op.Maar naast die gezelligheid moet natuurlijk ook nog wat gewerkt worden.

Afgelopen weken werkte ik met de kinderen aan het thema ‘afval’. De ladder van Lansink was onze leidraad en we bekeken hoe we ervoor konden zorgen dat de afvalberg wat kleiner wordt. Bij deze lessenreeks maakte ik een w.o.-bundel die ik vandaag met jullie deel.

Bij het stukje over recycleren, heb ik oorspronkelijk twee delen ingevoegd: een deel over sorteren en een deel over recycleren an sich. Dat laatste deel heb ik er voor de online versie echter uitgehaald omdat ik hiervoor materiaal uit zonnestraal gebruikte.

Wil je de bundel graag downloaden? Klik dan op de afbeelding.

Bundel afval

6 gedachtes over “W.O.: Afval-bundel

  1. annelie zegt:

    Hoi,
    Ik maak dankbaar gebruik van deze bundel. Heb jij hier ook een toets over gedaan? Mag ik vragen hoe die eruit ziet. Dan kan ik wat ideetjes opdoen. Alvast bedankt.

    Grtjs Annelie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.