Sintweek: keuzekast aanpassen naar het thema

SintweekIk vertelde jullie al eerder over de keuzekast die ik in de klas gebruik voor “dode momentjes”. Als de kinderen even tijd hebben, mogen ze iets uit de keuzekast nemen. In de kast zit materiaal waar de kinderen allemaal zelfstandig mee aan de slag kunnen en waar ze toch vaak nog iets uit leren. Nu leek het mij leuk om een aantal extraatjes toe te voegen aan de kast die passen bij Sinterklaas.

 


Maaltafelspel

MaaltafelspelIn de kast zitten op dit moment heel wat maaltafelspelletjes. Op deze manier blijven de kinderen de maaltafels oefenen en worden ze niet vergeten. Het leek me leuk om een spelletje te maken waarbij de kinderen met Zwarte Piet de tafels kunnen oefenen. Zo gezegd, zo gedaan: hier kan je het maaltafelspel downloaden.

Origami

maxresdefaultDe kinderen in de klas zijn helemaal dol op de vouwblaadjes. Geef hen een stapel blaadjes en (al dan niet) een stappenplan en ze zijn vertrokken. Online vond ik een aantal leuke ideeën om dingen te vouwen die met de Sint te maken hebben.

LuisterverhaalMet opa naar de sin

Een activiteit die bij mij in de klas heel populair is, is het beluisteren van een luisterverhaal. De kinderen nemen dan een boek van het Geluidshuis en een discman en kunnen stilletjes genieten van een verhaal. Op Youtube vond ik twee leuke verhalen over de Sint die de kinderen dan ook eens kunnen beluisteren.

galgje sintComputer

Tijdens een vrij moment mogen de kinderen ook op de computer. Heel vaak maken ze oefeningen op Bingel die ik voor hen geselecteerd heb. In de Sintperiode kan je ervoor kiezen om de kinderen galgje te laten spelen op de computer. Hier vind je een speciale Sinterklaaseditie waarbij woorden geraden moeten worden die met Sinterklaas te maken hebben.

Een gedachte over “Sintweek: keuzekast aanpassen naar het thema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.